Tešlai:
- Miltai – 5 stiklinės
- Kiaušiniai – 1 vnt.
- Kefyras – 500 ml.
- Kepimo milteliai – 1 a.š.
- Aliejus – 2 v.š.
- Druska – 1 a.š.
- Cukrus –1 a.š.
Įdarui:
- Sūrio (kietųjų rūšių) – 600 g.
- Kiaušiniai – 1 vnt.
- Žalumynai (krapai, petražolės, kinza..
Tepimui:
- Sviesto(išlydyto) – 200 g.
Gaminimo eiga:
Miltus persijoti kartu su
kepimo milteliais. Miltuose padaryti duobutę, į ją supilti kefyrą, įmušti
kiaušinį, suberti cukrų, druską bei supilti aliejų. Viską išminkyti. Tešla
turi būti elastinė, nekieta. Tešlą įvyniojame į maistinę plėvelę arba į maišą
ir paliekame 1 val. šaldytuve.
Sūrius sutarkuojame
burokine tarka, įmušam kiaušinį, įdedam susmulkintus žalumynus.
Tešlą padaliname į 5 lygius ~ 3-4 cm skersmens „kamuoliukus“. Kol kočiojame vieną kamuoliuką
kitus laikome po maistine plėvele. Iškočiojame apskritimą ~ 0,5 cm storio, dedam
įdaro ~ 3-4 v.š. ir surenkame kaip maišelį. Apverčiame bei nestipriai
pakočiojame.
Kepame įkaitintoje
keptuvėje su nedideliu aliejaus kiekiu. Kiekvieną iškeptą chačapurį gerai
sutepame išlydytu sviestu. Skanaus.
Chačapuri šiek tiek
kitaip -> Chačapuri.
Mama Julija
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą