2015 m. kovo 28 d., šeštadienis

Chačapuri


Tešlai:
  • Miltai – 5 stiklinės
  • Kiaušiniai – 1 vnt.
  • Kefyras – 500 ml.
  • Kepimo milteliai – 1 a.š.
  • Aliejus  – 2 v.š.
  • Druska – 1 a.š.
  • Cukrus –1 a.š.

Įdarui:
  • Sūrio (kietųjų rūšių) – 600 g. 
  • Kiaušiniai – 1 vnt.
  • Žalumynai (krapai, petražolės, kinza..

Tepimui:

  • Sviesto(išlydyto) – 200 g.

 

Gaminimo eiga:
Miltus persijoti kartu su kepimo milteliais. Miltuose padaryti duobutę, į ją supilti kefyrą, įmušti kiaušinį, suberti cukrų, druską bei supilti aliejų. Viską išminkyti. Tešla turi būti elastinė, nekieta. Tešlą įvyniojame į maistinę plėvelę arba į maišą ir paliekame 1 val. šaldytuve.
Sūrius sutarkuojame burokine tarka, įmušam kiaušinį, įdedam susmulkintus žalumynus.
Tešlą  padaliname į 5 lygius ~ 3-4 cm skersmens „kamuoliukus“. Kol kočiojame vieną kamuoliuką kitus laikome po maistine plėvele. Iškočiojame apskritimą ~ 0,5 cm storio, dedam įdaro ~ 3-4 v.š. ir surenkame kaip maišelį. Apverčiame bei nestipriai pakočiojame.
Kepame įkaitintoje keptuvėje su nedideliu aliejaus kiekiu. Kiekvieną iškeptą chačapurį gerai sutepame išlydytu sviestu. Skanaus.

Chačapuri šiek tiek kitaip -> Chačapuri.

Mama Julija 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą