2014 m. gruodžio 21 d., sekmadienis

Uošvienės liežuvis


Cukinijų arba aguročių, arba moliūgų (skaniausia visų trijų mišinys) – 3kg.,
Raudonos paprikos – 4vnt.,
Česnako – 100g.,
Aitriųjų pipirų – 1vnt.,
Cukraus – 100g.,
Druskos – 2 v.š.,
Aliejaus – 125g.,
Pomidorų padažo – 750-1000 ml (aš dėjau Suslavičiaus klasikinį, tai dėjau visą litrą).




Viską supjaustome kubeliais ir sudedam į puodą, suberiam cukrų, druską, supilam aliejų, pomidorų padažą. Kai užvirs sudedam stambiai supjaustytą česnaką ir troškiname 20min (neilgiau!)
Galima valgyti kaip garnyrą ir šiltą, ir šaltą. Galima statyti žiemai (tuomet į sterilizuotus stiklainius sudedam dar karštą troškinį, užsukame, apverčiame dangteliais į apačią, užklojame ir paliekame atvėsti. Skanaus.

Mama Julija

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą