Cukinijų arba aguročių, arba moliūgų (skaniausia visų trijų mišinys) – 3kg.,
Raudonos
paprikos – 4vnt.,
Česnako
– 100g.,
Aitriųjų
pipirų – 1vnt.,
Cukraus
– 100g.,
Druskos
– 2 v.š.,
Aliejaus
– 125g.,
Pomidorų padažo – 750-1000 ml (aš dėjau Suslavičiaus klasikinį, tai dėjau visą litrą).
Viską
supjaustome kubeliais ir sudedam į puodą, suberiam cukrų, druską, supilam aliejų, pomidorų padažą. Kai užvirs sudedam stambiai supjaustytą česnaką ir troškiname
20min (neilgiau!)
Galima
valgyti kaip garnyrą ir šiltą, ir šaltą. Galima statyti žiemai (tuomet į
sterilizuotus stiklainius sudedam dar karštą troškinį, užsukame, apverčiame
dangteliais į apačią, užklojame ir paliekame atvėsti. Skanaus.
Mama Julija
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą