Užsinorėjome zefyrų, kodėl
neišbandžius jų pasigaminti pačiai? O ir sudedamosios dalys visos esančios
namuose. Pirmam kartui dariau iš labai mažos porcijos(1/4 visos), bet jau dabar drąsiai
galima daryti ir iš didesnės.
Reikėjo:
1 šaukšto krakmolo,
1
šaukšto cukraus pudros,
125 g cukraus,
apie 15 g želatinos,
95 ml vandens,
1/2 kiaušinio baltymo,
1/4 šaukštelio vanilės ekstrakto (nebūtina),
rapsų ar kito beskonio aliejaus.
Pirmiausia
krakmolą ir cukraus pudrą reikia persijoti į dubenį. Kad zefyrus lengviau būtų
išimti, reikia kruopščiai apibarstyti indo (skardelės ar kito plokščio indo) dugną ir sieneles krakmolo ir cukraus pudros mišiniu.
Želatiną
užpilti 30 ml šalto vandens, išbrinkyti. Tuo laiku į keptuvę supilti likusius
65 ml vandens, suberti visą cukrų ir maišant šildyti mišinį kol cukrus
ištirps. Po to jau nemaišant leisti užvirti ir paburbuliuoti apie 10 min
stebėdami, kad sirupas neparuduotų. Nukelti nuo ugnies. Išbrinkusią želatiną
pašildyti, kol pasidarys tolygi skysta masė, kurią reikia supilti į cukraus
sirupą (jis burbuliuos). Jei naudosite, įmaišyti vanilės ekstraktą. Kiaušinių
baltymus išplakti iki standžių putų ir lėtai įmaišyti cukraus masę. Po to,
plakti dar 8-10 min., kol masė sutirštės ir galbūt net pradės darytis tąsi.
Telieka
gautą masę supilti į paruoštą indą ir palikti sutvirtėti 4-5 val. vėsioje
vietoje (bet ne šaldytuve). Zefyrams sutvirtėjus, išimti masę ant krakmolu ir
cukraus pudra pabarstytos lentelės. Peilį suvilgyti rapsų aliejumi ir pjaustyti
nedideliais kvadratėliais. Kad valgant neliptų prie rankų, kiekvieną galite
apvolioti krakmolo mišinyje. Skanaus!
Mama Elžbieta
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą