2014 m. lapkričio 6 d., ketvirtadienis

Farširuota višta



  • Malta vištiena - 400 g.,
  • Višta (apie 2 kg) - 1 vnt.,
  • Druska, 
  • Pipirai,
  • Morka (didelė)- 1 vnt.,
  • Česnako - 2 skiltelės,
  • Ryžiai- 1 saujelė,
  • Kedro riešutai- 1 saujelė,
  • Svogūnai- 2 vnt.,
  • Džiovinti abrikosai - 10 vnt.,
  • Sviestas (kepimui)- 2 šaukštai,
  • Kiaušinis-1 vnt.





Gaminimo eiga: 
"Išrenkite" vištą iš odos: perpjaukite odą per krūtinę, atskirpkite nuo mėsos, palikdami tik sparnelius, kumpelius ir uodegytę. Visa tai darykite aštriu peiliu ir labai atsargiai, kad neįpjautumėte odos. Vištos "išnarą" įtrinkite prieskoniais, druska, česnaku.  
Ruoškite įdarą: apvirkite ryžius, pakepinkite smulkiai supjaustytus svogūnus, česnakus ir plonais šiaudeliais sutarkuotas morkas, po to sudėkite perpus perpjovę džiovintus abrikosus (galima dėti ir džiovintų slyvų), kedro riešutus ir sviestą, viską dar šiek tiek pakepkite. Dėkite į dubenį smulkiai supjaustytą vištienos krūtinėlės filė, maltą vištieną, prieskonius, druską, pipirus, kiaušinį, ryžius, apkepintas daržoves. Viską išmaišykite. Paruoštą įdarą dėkite į vištos odelę ir užsiūkite mediniais pagaliukais. Kepkite orkaitėje apie 1h 20 min. nuolat palaistydami kepinio padažu. Skanaus.


Mama Julija

 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą