2014 m. spalio 10 d., penktadienis

Sibiro koldūnai



Kad išlaikytumėte proporcijas naudokite tokią pačią stiklinę tiek miltams, tiek  vandeniui.
Reikės:
Miltų – 3 stiklinės,
Kiaušinių – 3 vnt., 
Vandens,
Druskos – 1,5 a.š.
Faršo – 300 g.,
Svogūno – 1 vnt.


 Gaminam:
Į didelį dubenį supilam miltus, sumaišome juos su druska. Į tą pačią stiklinę (kuria matavote miltus) įmušame kiaušinius ir dapilame vandens iki stiklinės viršaus. Kiaušinius su vandeniu suplakame ir supilame viską į miltus. Išminkome tešlą. Tešlą paliekame ilsėtis 1-2 val.
Įdarui: supjaustome svogūną arba sutarkuojame jį tarka, sumaišome su faršu. Viską pagardiname druska, pipirais.
Suformuojame koldūnus. Iš mūsų turimos tešlos bei faršo kiekio gaunasi 100-120 vnt. Koldūnus verdame pasūdytame vandenyje. Skanaus.

Mama Julija

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą