2014 m. spalio 25 d., šeštadienis

Pyragas su mėsos faršų

Tešlai:
  • 50g mielių,
  • 150 g pieno,
  • 3-4 v š cukrau,
  • 4-5 v š ,
  • 100 g aliejau,
  • Žiupsnelio druskos,
  • 4 kiaušini,
  • 1,5 kg miltų.

Įdarui:
  • 700 g kiaulienos faršo,
  • 3 svogūnai,
  • Druskos,
  • Pipirų.



Į pašildytą (vos vos pašildytą) pieną įberiame 1 a.š. cukraus ir išmaišome, ten pat sudedam mieles ir vėl išmaišome. Paliekam šiltai, kad mielės pakiltų. Kiaušinius išplakame su cukrumi ir žiupsneliu druskos. Sudedam grietinę, supilam aliejų - viską išmaišome. Tuo metu mūsų mielės jau turėtų pakilti, supilam į masę mieles ir viską išmaišome. Per sietelį suberiame miltus (tik ne visus iš karto, bet porcijomis). Išminkome tešlą. Ji turėtų kažkiek lipti prie rankų. Jei įbersite per daug miltų - pyragėliai bus "mediniai". Paliekame tešlą šiltai, kad pakiltų.
Kol tešla kyla, gaminame įdarą: Svogūnus nulupam, supjaustom kubeliais ir pakepinam aliejuje, kol šiek tiek pakeis spalvą. Tuomet įdedam faršą ir pakepinam maišydami su svogūnais.
Į kepimo indą sudedam 1/2 visos tešlos, sudedam įdarą, ant viršaus likusią tešlą (galite formuoti gėlytes, lapelius ir pan.) Pašauname į įkaitintą iki 200`C orkaitę. Kepam ~ 50-60min. Skanaus.

Mama Julija

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą