Tešlai:
- 50g mielių,
- 150 g pieno,
- 3-4 v š cukrau,
- 4-5 v š ,
- 100 g aliejau,
- Žiupsnelio druskos,
- 4 kiaušini,
- 1,5 kg miltų.
Įdarui:
- 700 g kiaulienos faršo,
- 3 svogūnai,
- Druskos,
- Pipirų.
Į pašildytą (vos vos
pašildytą) pieną įberiame 1 a.š. cukraus ir išmaišome, ten pat sudedam mieles
ir vėl išmaišome. Paliekam šiltai, kad mielės pakiltų. Kiaušinius išplakame su
cukrumi ir žiupsneliu druskos. Sudedam grietinę, supilam aliejų - viską
išmaišome. Tuo metu mūsų mielės jau turėtų pakilti, supilam į masę mieles ir
viską išmaišome. Per sietelį suberiame miltus (tik ne visus iš karto, bet
porcijomis). Išminkome tešlą. Ji turėtų kažkiek lipti prie rankų. Jei įbersite
per daug miltų - pyragėliai bus "mediniai". Paliekame tešlą šiltai,
kad pakiltų.
Kol tešla kyla, gaminame
įdarą: Svogūnus nulupam, supjaustom kubeliais ir pakepinam aliejuje, kol šiek
tiek pakeis spalvą. Tuomet įdedam faršą ir pakepinam maišydami su svogūnais.
Į kepimo indą sudedam 1/2
visos tešlos, sudedam įdarą, ant viršaus likusią tešlą (galite formuoti
gėlytes, lapelius ir pan.) Pašauname į įkaitintą iki 200`C orkaitę. Kepam ~
50-60min. Skanaus.
Mama Julija
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą