- 2 kg supjaustyto moliūgo,
- 700 g cukraus,
- 1 kg apelsinų,
- 2 didelės citrinos.
Moliūgą supjaustyti
nedideliais gabaliukais, išspausti 1 citrinos sultis, supjaustyti du trečdalius
gerai nuplautų apelsinų, smulkiai su visom žievelėm. Likusiam trečdaliui
išspausti ir supilti tik sultis, viską sumaišyti su cukrumi ir palikti
per naktį. Kitą dieną viską užvirinti ir pavirti pusvalandį, vis pamaišant.
Gautą košę sutrinti blenderiu arba per sietelį. Paragaujam, jei norisi daugiau
rūgštelės - įpilam kažkiek antrosios citrinos sulčių. Uogienę dar pakaitinam
porą minučių ir sudedam į stiklainius.
Mama Zita
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą