2014 m. spalio 24 d., penktadienis

Moliūgų - apelsinų uogienė


  • 2 kg supjaustyto moliūgo,
  • 700 g cukraus,
  • 1 kg apelsinų,
  • 2 didelės citrinos.


Moliūgą supjaustyti nedideliais gabaliukais, išspausti 1 citrinos sultis, supjaustyti du trečdalius gerai nuplautų apelsinų, smulkiai su visom žievelėm. Likusiam trečdaliui išspausti ir supilti tik sultis, viską  sumaišyti su cukrumi ir palikti per naktį. Kitą dieną viską užvirinti ir pavirti pusvalandį, vis pamaišant. Gautą košę sutrinti blenderiu arba per sietelį. Paragaujam, jei norisi daugiau rūgštelės - įpilam kažkiek antrosios citrinos sulčių. Uogienę dar pakaitinam porą minučių ir sudedam į stiklainius.


Mama Zita 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą