2014 m. rugpjūčio 8 d., penktadienis

Pyragas "Valensos ašaros"


Svečiuodamasi pas pusseserę ragavau dieviško skonio varškės pyragą, kurio receptu noriu pasidalinti. 

Mums prireiks:
  • 3 stiklinių miltų,
  • 6 kiaušinių,
  • 250 g margarino,
  • 1,5 arbat. šaukšt. kepimo miltelių,
  • 800 g riebios varškės,
  • 0,5 litro pieno,
  • 1 pak. vanilinio pudingo,
  • 1 citrinos,
  • 0,5 stiklinės aliejaus,
  • 2,5 stiklinių cukraus,
  • trupučio vanilinio cukraus,
  • trupučio krakmolo.


Gaminimas:

Užminkyti tešlą iš 3 st. miltų, margarino, 1 stiklinės cukraus, 3 trynių ir kepimo miltelių. Iškloti tešla formos dugną patiesus kepimo popierių. Išplakti 3 kiaušinius, 1 stiklinę cukraus, vanilinį pudingą, vanilinį cukrų, išspausti 1 citrinos sultis, po to įplakti aliejų. Gautą masę po truputį sumaišyti su  išsukta varške. Pabaigoj pilti dalimis pieną ir vis maišyti. Gaunama skysta masė. Ją pilti ant tešlos į skardą. Kepti pakaitintoj orkaitėj 180 laipsnių temperatūroj 45 minutes. Likusius 3 baltymus  ir truputį cukraus išplakti iki standžių putų, įdėti žiupsnelį krakmolo. Po nurodyto laiko pyragą ištraukti ir baltymų plakinį paskleisti šaukštu ant viršaus. Kepti dar 15-20 min.




Prieš pjaustymą atvėsinti. Atvėsus pyragui paviršiuje atsiranda ašarėlės.

Skanaus!

Vaida

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą