Svečiuodamasi pas pusseserę ragavau dieviško skonio varškės pyragą, kurio receptu noriu pasidalinti.
Mums prireiks:
- 3 stiklinių miltų,
- 6 kiaušinių,
- 250 g margarino,
- 1,5 arbat. šaukšt. kepimo miltelių,
- 800 g riebios varškės,
- 0,5 litro pieno,
- 1 pak. vanilinio pudingo,
- 1 citrinos,
- 0,5 stiklinės aliejaus,
- 2,5 stiklinių cukraus,
- trupučio vanilinio cukraus,
- trupučio krakmolo.
Gaminimas:
Užminkyti tešlą iš 3 st. miltų, margarino, 1 stiklinės cukraus, 3 trynių ir kepimo miltelių. Iškloti tešla formos dugną patiesus kepimo popierių. Išplakti 3 kiaušinius, 1 stiklinę cukraus, vanilinį pudingą, vanilinį cukrų, išspausti 1 citrinos sultis, po to įplakti aliejų. Gautą masę po truputį sumaišyti su išsukta varške. Pabaigoj pilti dalimis pieną ir vis maišyti. Gaunama skysta masė. Ją pilti ant tešlos į skardą. Kepti pakaitintoj orkaitėj 180 laipsnių temperatūroj 45 minutes. Likusius 3 baltymus ir truputį cukraus išplakti iki standžių putų, įdėti žiupsnelį krakmolo. Po nurodyto laiko pyragą ištraukti ir baltymų plakinį paskleisti šaukštu ant viršaus. Kepti dar 15-20 min.
Prieš pjaustymą atvėsinti. Atvėsus pyragui paviršiuje atsiranda ašarėlės.
Skanaus!
Vaida
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą