2014 m. rugpjūčio 9 d., šeštadienis

Graži diena Kauno zoologijos sode


Nepabūgę karščių, iš pat ankstyvo ryto su šeima išsiruošėme į Kauną. Nusprendėme aplankyti zoologijos sodą. Pirmadienis, stovim patys pirmieji prie zoologijos sodo vartų. Darbo laikas prasideda 9 val. Kadangi buvom abu tėvai ir du vaikai, tai gavome šeimos bilietą (46 lt). Jei 3 ir daugiau vaikų, tai šeimos bilietas brangesnis - 54 lt. Taip pat gavome zoologijos sodo žemėlapį, kurį studijavo ir mums vadovavo mažasis „gidas“. Svarbiausia, kad pažymėta, kur yra ledų (kaina apie 5 lt porcija) kioskai.





Mūsų laimei visi gyvūnėliai pasirodė, kai kuriuos stebėjom tik iš tolėliau, bet kai kuriuos teko ir paglostyti.  Mažajam labiausiai patiko draugiškoji beždžionėlė, beldžiant jai pro stiklą, gauna atsaką. Stiklinės sienos kamputyje, radę mažą skylutę „draugavo“ pirštukais. Užsiropštę prie tinklinio stogo, beždžioniukai, duoda palaikyti letenėlę ;)






Taip pat ten galima pamaitinti kai kuriuos gyvūnėlius, yra surašytas šėrimo laikas. Mano mažajam teko pašerti ruonį šaltomis žuvytėmis (jo šėrimas 11 ir 15 val.). Tikrai smagi atrakcija. 


Pas žirafą galima leistis aukštais laiptais, o jei gaila kojyčių, galite nusileisti ten esančia čiuožykla (nusileidimo kaina 2 lt).








Pailsinti kojytes tėveliams yra suoliukai su staliukais.  O kadangi vaikai nepavargsta ;), tai prie tų staliukų yra vaikams įvairios karstyklės. 


Taip pat yra kavinukė (prie pat įėjimo – išėjimo), kurioje galima skaniai papietauti. Mes valgėme 3 porcijas kepsniukų ir 2 šaltibarščių, sumokėjome apie 50 lt (Yra dienos pietūs, kurie kainuoja apie 10 lt, pvz kepsniukas + sriuba)
Terariumas, akvariumas, tropinių paukščių ekspozicijos pirmadieniais dirba 12-18.30 val.




Kas dvejoja, ar verta apsilankyti Kauno zoologijos sode, sakau, tikrai verta. Manau, ir mes dar ne kartą ten apsilankysime ;)

Mama Renata

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą