Kai alina karščiai,
atsigaivinti padės labai paprastai pagaminama šalta sriuba. Pirmą kart ją
ragavau vienoje karaimų kavinėje Trakuose ir pabandžiau pasigaminti namie.
Reikėjo:
- pakelio kefyro,
- 1 ilgo agurko arba kokių 3-4 trumpų,
- 2 skiltelių česnako,
- druskos pagal skonį,
- krapų,
- šiek tiek vandens.
Supyliau kefyrą, įpyliau
šiek tiek vandens (čia jau pagal skonį kas mėgsta tirščiau / skysčiau, aš
pakeliui kefyro pyliau nepilną stiklinę vandens). Įdėjau druskos apie 1a.š,
sudėjau sutarkuotą agurką, išspaustas česnako skilteles ir krapus. Gerai
išmaišiau ir beliko ragauti.
Mmmmm, nuplovė susikaupusį
karštį ir kaip sakant "dūšia atsigavo "!
Skanaus!
Mama Agnė
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą