2014 m. kovo 17 d., pirmadienis

Svogūnų žiedai tešloje

Reikalingi: 
  • 2 dideli svogūnai,
  • 1 kiaušinis,
  • 1 stiklinė miltų,
  • 2 šaukšteliai provanso žolelių mišinio,
  • krapų,
  • druskos,
  • džiūvėsėlių,
  • aliejaus kepimui.

Svogūnus reikia nulupti, supjaustyti storokais griežinėliais ir padalinti į žiedus.
Į išplaktą kiaušinį reikia įpilti vandens,  įdėti miltus, žoleles ir prieskonius, maišyti. Tešla turi būti grietinės tirštumo. 
Panardintus į tešlą žiedus, ištraukti, apvolioti džiūvėsėliuose ir dėti į įkaitintą keptuvę. Kepti kol gražiai apskrus.
Išėmus reikia dėti ant popierinių rankšluoščių, kad nubėgtų aliejus.


Skanaus!



Mama Elžbieta

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą