Lietiniams reikia:
- 2 kiaušinių,
- 2 nubrauktų šaukštų cukraus,
- 2 šaukštų mėgstamo aliejaus (rapsų naudojau),
- 4 šaukštai pieno,
- 200 gr miltų,
- 320 ml šalto vandens,
- žiupsnelio druskos.
Paruošimas:
Kiaušinius,
cukrų, aliejų ir pieną lengvai išplakame, pasūdome. Beriame miltus
išmaišome, išeis labai tiršta tešla. Įpilame 320 ml vandens, vėl
maišome. Geriausia tešlą palikti pastovėti 30 min, kad miltai gerai
išbrinktų, tada masė bus tirštesnė. Kaitiname keptuvę, patepame šiek
tiek aliejumi, aš tik pirmam blynui tepu, sekantiems nebetepu, liejame
blyną ir apkepame iš abiejų pusių.
Mama Viktorija
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą