2014 m. sausio 18 d., šeštadienis

Šašlykai - tikri, skanūs!

Šio marinato sistema - ingredientus dėti būtent tokia eiliškumo tvarka, kaip parašyta. Tai yra būtina, jeigu norite tikrai skanių šašlykų.



Reikės:
  • 3-4 kg kiaulienos sprandinės. Ją supjaustome 3-4cm storio kubeliais.

Marinuojame:
1) 4-5 a.š. druskos.
2) Juodi pipirai (būtinai stambaus malimo). Jei malsite su malūnėliu, tai reikės 15-20 vnt pipirų.
3) Koriandras (kinza) - 15-20 vnt.
4) 1/2 a.š. baziliko.
5) Kuminas (zira) - nesumaišykite su krapais arba su kmynais, lapai panašios išvaizdos. Reikės kiek mažiau nei 1/2 a.š.
6) pora lauro lapelių.
7) Malta raudonoji paprika - 1/2 a.š be kaupo.
8) Svogūnai - santykis su mėsa 1:1, supjaustome griežinėliais, nestambiai.
9) Saulėgrąžų aliejus 5-6 v.š.  - Tik saulėgrąžų, nedėkite alyvuogių, nes skonis bus tikrai ne toks.
10)Viską gerai išmaišykite
11) Citrina  – Iš 1vnt. vidutinio dydžio citrinos išspaudžiame sultis. Jokiu būdų nedėkit citrinos anksčiau, nei numatyta recepte, nes mėsa taps guminė. 
Dar kartą viską gerai išmaišome, sudedam į puodą, prispaudžiam kuo nors iš viršaus ir paliekame per naktį. Kepti galima ir orkaitėje, ir keptuvėje, o mangale ant žarijų – bus labai skanu. Vadovaukitės receptu ir būsite maloniai nustebinti. Skanaus.

Mama Julija

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą