Šio marinato sistema -
ingredientus dėti būtent tokia eiliškumo tvarka, kaip parašyta. Tai yra būtina,
jeigu norite tikrai skanių šašlykų.
Reikės:
- 3-4 kg kiaulienos sprandinės. Ją supjaustome 3-4cm storio kubeliais.
Marinuojame:
1)
4-5 a.š. druskos.
2)
Juodi pipirai (būtinai stambaus malimo). Jei malsite su malūnėliu, tai reikės
15-20 vnt pipirų.
3)
Koriandras (kinza) - 15-20 vnt.
4)
1/2 a.š. baziliko.
5)
Kuminas (zira) - nesumaišykite su krapais arba su kmynais, lapai panašios
išvaizdos. Reikės kiek mažiau nei 1/2 a.š.
6)
pora lauro lapelių.
7)
Malta raudonoji paprika - 1/2 a.š be kaupo.
8)
Svogūnai - santykis su mėsa 1:1, supjaustome griežinėliais, nestambiai.
9)
Saulėgrąžų aliejus 5-6 v.š. - Tik saulėgrąžų, nedėkite alyvuogių,
nes skonis bus tikrai ne toks.
10)Viską
gerai išmaišykite
11)
Citrina – Iš 1vnt. vidutinio dydžio citrinos išspaudžiame sultis.
Jokiu būdų nedėkit citrinos anksčiau, nei numatyta recepte, nes mėsa taps
guminė.
Dar
kartą viską gerai išmaišome, sudedam į puodą, prispaudžiam kuo nors iš viršaus
ir paliekame per naktį. Kepti galima ir orkaitėje, ir keptuvėje, o mangale ant
žarijų – bus labai skanu. Vadovaukitės receptu ir būsite maloniai nustebinti.
Skanaus.
Mama
Julija
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą