- 1 l grietinės (30%),
- 1 stiklinė cukraus,
- apie 5 šaukštai želatinos,
- 2 pakeliai vaisių želė,
- galima pridėti razinų, bananų, šviežių arba šaldytų uogų (nebūtina),
- 2 pakeliai šokoladinių sausainių,
- 80 g sviesto.
Padui sausainius sutrupinti, galima dar pridėti ir smulkintų riešutų
(nebūtina) ir užpilti išlydytu sviestu. Išmaišyti ir iškloti kepimo formą,
prispausti ir įdėti į šaldytuvą. Želatiną užpilti šaltu vandeniu ir palikti
išbrinkti apie pusvalandį. Grietinę sumaišyti su cukrumi ir palikti kambario
temp. Išbrinkusią želatiną ištirpinti karšto vandens vonelėje ir atvėsusią
atsargiai įmaišykite į gautą masę. Paruoštą masę supilti ant
sausainių pagrindo ir formą padėti į šaldytuvą 3-4 val. Kai masė sustingsta, galime
pabarstyti uogų ir užpilti pravėsusią paruoštą žele (paruoštą taip, kaip ant
pakelio parašyta, tik šiek tiek mažiau vandens). Dėti į šaldytuvą ir palaukti
kol sustings (geriausia nakčiai).
Skanaus!
Mama Elžbieta
Puikus ;) Aš dariau su citrinų skonio žėle. Dėjau bananą, mandarinų, razinų. Kas mėgsta razinas - nepagailėkit ;) Nerealiai tinka .
AtsakytiPanaikinti