2013 m. gruodžio 4 d., trečiadienis

Kalėdinis saldainių tortas



Jums reikės:
  • Putplasčio 5cm storio; 
  • Maketavimo peilio popieriui;
  • Dantų krapštuko;
  • Karštų klijų pistoleto;
  • Karštų klijų lazdelių;
  • Popierinių servetėlių ( dviejų dydžių);
  • Popieriaus dovanų pakavimui; 
  • Žirklių;
  • Saldainių;
  • Šokoladinių besmegenių;
  • Balto ir žalio popieriaus;
  • Snaigės ir šakelės formos skylamušių;
  • Eglutės šablono; 
  • 0,5 cm aukso spalvos karoliukų;
  • Atlasinės juostelė; 
  • Paprasto pieštuko;
  • Lėkštės.



Darbo eiga:


1.Pieštuku ant putplasčio apibrėžiame apskritimą aplink lėkštę.


2. Maketavimo peiliuku išpjauname torto pagrindą. Peilį laikykime kuo tiesiau ir lėtai pjaukime.


3. Išpjautą apskritimą atsargiau išimame ir, jei nelygiai atrodo, apdailiname kraštus tuo pačiu peiliuku.


4. Iš blogosios pusės ant dovanų pakavimui skirto popieriaus aplink lėkštę apvedžiojame du apskritimus ir  išsikerpame 8 cm pločio juostelę.


5. Apklijuojame juostelę karštais klijais aplink pagrindo šoną. Paliekame užlaidas iš abiejų pusių.


6. Žirklėmis statmenai pagrindui įkarpome popierių, kitaip tariant, darome “ dantukus „.


7. “Dantukus„  kraštais klijais klijuojame po vieną prie pagrindo. Pradžioj vieną pusę, paskui kitą.


8. Torto viršų ir apačią apklijuojame jau anksčiau iškirptais apskritimais.


9. Torto pagrindas jau paruoštas.


10. Klijuojame saldainius ant torto šono. Vienoj rankoj laikome saldainį, kita ranka klijų pistoletu patepame klijų ir greit prilipdome saldainį. Patogiausia klijuoti saldainius laikant formą tarp kelių ir pamažu sukti ratu, kol užsipildys visas ratas.


11. Popierinėmis servetėlėmis apklijuojame viršų. Pirmiausiai klijuojame didesnę, ant viršaus mažesnę.


12. Ant žalio popieriaus uždedame eglutės šabloną, apvedžiojame, išsikerpame dvi detales.



13. Eglutės detales karštais klijais  suklijuojame blogosiomis pusėmis į vidų tarp jų įdėję dantų krapštuką.


14. Skylmušiais prikarpome žalių šakelių ir baltų snaigių.


15. Nuo apačios į viršų ant eglutės klijuojame šakeles, papuošiame snaigėmis ir karoliukais.


16. Eglutę įsmeigiame į torto pagrindą šiek tiek toliau nuo vidurio.
Priklijuojame karštais klijais du šokoladinius besmegenius.
Atlasinę juostelę karštais klijais klijuojame aplink saldainius. Keliose vietose ją patepame klijais ir prilipiname prie saldainių. Galima juostele apjuosti tortą ir surišti gražų kaspinėlį.


Tortas paruoštas. Lieka tik gražiai supakuoti ir padovanoti.
Gerų artėjančių švenčių ;)


Mama  Kristina Jaseniene

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą