2013 m. gruodžio 5 d., ketvirtadienis

Moliūgas kitaip (garnyras prie mėsos)




  • 500 g moliūgo (nulupto ir supjaustyto),
  • 2 valg. šaukštai aliejaus,
  • 1 svogūnas, 3 valg. šaukštai paprikos miltelių (prieskonių),
  • 1 skiltelė česnako,
  • 1 valg. šaukštas miltų,
  • 3 valg. šaukštai grietinės,
  • druskos,
  • pipirų,
  • maltų kmynų.

Moliūgą nulupame ir supjaustome (aš pjaustau plonom juostelėm), pabarstome druska, pipirais, trupučiu kmynų, apšlakstome actu, viską permaišome.
Aliejuje trumpai pakepame smulkiai pjaustytus svogūnus su smulkiai sukapotais česnakais. Į pakeptus svogūnus sudedame paprikos miltelius ir moliūgą, taip troškiname, kol moliūgas suminkštės (galima įpilt vandens, jei to trūksta). Ragaujame. Jei trūksta prieskonių - pridedame. Miltus sumaišome su grietine ir sudedam į moliūgo masę, viską gerai permaišom, užverdam dar kartą ir patiekiame prie mėsos.

Mama Laura

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą