2013 m. lapkričio 2 d., šeštadienis

Žuvies tortas

  • Silpnai sūdytos raudonos žuvies filė 500g, 
  • 4 virti kiaušiniai, 
  • virti ryžiai 6-7 v.š., 
  • krabų lazdelės arba krevetės 1 įpakavimas. 

Kremui: 
  • minkštas sūris "Filadelfija" 100g, 
  • grietinės 8 v.š., 
  • majonezo 8 v.š., 
  • želatinos 16 g. 
Papuošimui: 
  • raudoni ikrai, 
  • žalumynai. 


Gaminam:
Kremui - želatiną užpilam 1/2 stikline vandens ir paliekam 30 min., kad išbrinktų. Tada paverdam ant silpnos ugnies vandens vonelėj, kol visai ištirps. Kol želatina aušta, sumaišom majonezą, grietinę, sūrį. Paskui supilam želatiną ir viską gerai suplakam. Sutarkuojam atskirai kiaušinio trynius, baltymus, krabų lazdeles. Į būsimojo torto formą dedam celofaną (kad paskui būtų lengviau išimti tortą), plonais žuvies griežinėliais apdedam formos kraštus ir dugną. Visus likusius produktus sluoksniuojame: kremas, sutarkuoti tryniai, kremas, sutarkuotos krabų lazdelės, kremas, sutarkuoti baltymai, kremas, ryžiai, kremas. Formą su tortų dedam nakčiai į šaldytuvą, kad sustingtų želatina. Po 8-10 val. išimam iš šaldytuvo formą su tortu, ant jos dedam didelę lėkštę ir apverčiam. Tortas lengvai išsiims iš formos. Papuošiame žalumynais ir raudonaisiais ikrais.

Skanaus.


Mama Julija

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą