2013 m. lapkričio 3 d., sekmadienis

Megztas komplektukas mažyliui "Žiema“


Mezgiau 6 mėn. kūdikiui.

Reikės:
Siūlų Alpaka Islandia (100% vilna, 75m/50g) – 350g.
Virbalų - Nr4,
apvalių virbalų (su valu)– Nr4/60cm.


Mezgimas:
Išvirkščiųjų akių raštas: gerosios ir išvirkščiosios eilės – tik gerosiomis akimis. Mezgant virbalais su valu – kaitaliojant; 1 eilė gerosios akys ir 1 eilė išvirkščiosios akys.
Lygusis raštas: geros eilės – gerosiomis akimis, išvirkščios eilės – išvirkščiosiomis akimis.
Gumytei  1x1: kaitaliojant 1 gera akis ir 1 išvirkščia akis.

Sutrumpinimai:
    geroji akis – g.a.,
    išvirkščioji akis – i.a.,
    išvirkščiųjų akių raštas – IAR,
    lygusis raštas – LR.

Megztuko mezgimas
Nugarytė - užmetam 52 a., mezgame 4,5cm IAR. Paskui pereinam į LR ir mezgam dar 4,5cm. Vėl pereinam į IAR ir mezgame dar 18cm. 15cm aukštyje nuo LR rašto pradžios nuleidžiame per mezgimo vidurį 8 a. kaklui ir toliau mezgame kiekvieną skiltį atskirai, sumezgant iš vidinės pusės 1kartą x 4 a. Toliau mezgame 2cm LR. Kitą skiltį numezgam simetriškai.
Priekis – mezgamas analogiškai nugarytei, tik su didesne iškirpte kaklui. Reikės - 11cm aukštyje nuo LR pradžios pradėti nuleidinėti per mezgimo vidurį 6 a. kaklui, ir toliau mezgame kiekviena skiltį atskirai, sumezgant iš vidinės pusės 1kartą x 3 a., 1kartą x 2 a., 1kartą x 1 a., Toliau mezgame dar 1 cm IAR ir 2cm LR. Kitą skiltį numezgam simetriškai.
Rankovės – užmetam 28 a., mezgame 4,5cm IAR. Paskui pereinam i LR ir mezgam dar 4,5cm. Nuo LR mezgimo pradžios mezgame pridėdamos iš abiejų mezginio pusių kas 2-oje eileje 8k x 1a.Paskui visas akis nuleidžiame.
Surinkimas – nugarytę ir priekį susiūname. Įsiūname rankoves. Palei visą kaklą apmetam reikiamą akių skaičių ir mezgame 2cm IAR. Akis nuleidžiame.



Kombinezono mezgimas
 Mezgamas nuo apačios į viršų. Vienai kelnių pusei užmetam 38 a., mezgame 2cm IAR. Paskui pereiname į LR ir mezgam dar 2,5cm. Vėl pereiname į IAR ir mezgame dar 3cm. Pereiname į LR, mezgame dar 3,5cm. Vėl pereiname į IAR ir mezgame dar 3cm. Pereiname į LR, mezgame dar 3,5cm. Mezgant pridėti kiekvienoje 4-oje eileje 7 kartus x 1 a. Atidedam mezgimą ir numezgame kitą kelnių pusę analogiškai.
Permetame visas akis ant apvalių virbalų ir mezgame 3cm IAR.
Vėliau iš kiekvienos pusės nuleidžiame po 4 a. Toliau mezgame 3,5cm LR; 3cm IAR; 3,5 LR; 3cm IAR; 3,5cm LR; 3CM IAR.  Daliname visą darbą į 3 dalis: 24 a. - dešinioji pusė, 45 a. – nugarytė, 24 a. - kairioji pusė. Toliau kiekvieną dalį mezgame atskirai.
Dešinioji pusė – iš kairės pusės sumezgame 1 kartą x 3a., 5 kartus x 2 a. 63cm aukštyje nuleidžiame visas akis.
Kairioji pusė – mezgama simetriškai deš. pusei.
Nugarytė – mezgame mažinant akis iš abiejų pusių analogiskai mūsų puselėm.
Surinkimas -  padarome siūlę iš priekio ( 3cm IAR) Susegimui iš kraštų surenkame atitinkamą akių skaičių ir mezgame 2cm IAR (mezgant kairiąją pusę padarome 5 skyles sagoms.)
Susegimui tarp kelnių iš kraštų surenkame atitinkamą akių skaičių ir mezgame – deš. pusė- priekinė; kair. pusė – užpakalinė. Numezgame 2cm IAR. Mezgant priekinę dalį padarome 7 skyles sagoms.
Petnešoms apmetam palei viršutinius nugarytės kraštus po 6 a. ir mezgame IAR 17cm. Kiekvienos petnešos pabaigoje padarome po 1 skylę sagai.



Mama Julija 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą