Tešlai:
- mielių 50g,
- pieno 150g,
- cukraus 3-4 v.š.,
- grietinės 4-5 v.š.,
- aliejaus 100g,
- druskos žiupsnelis,
- kiaušinių 4vnt,
- miltų 1,5kg.
Įdarui:
- kiaulienos arba kitas, jūsų mėgstamas faršas - 500-700g,
- grybų - 100-200g,
- svogūnų- 2-3vnt. (priklausomai nuo dydžio),
- druskos,
- pipirų.
Gaminame tešlą:
Į pašildytą (vos vos
pašildytą) pieną įberiame 1 a.š. cukraus ir išmaišome, ten pat sudedam mieles
ir vėl išmaišome. Paliekam šiltai, kad mielės pakiltų. Kiaušinius išplakame su
cukrumi ir žiupsneliu druskos. Sudedam grietinę, supilam aliejų - viską
išmaišome. Tuo metu mūsų mielės jau turėtų pakilti, supilam į masę mieles ir
viską išmaišome. Per sietelį suberiame miltus (tik ne visus iš karto, bet
porcijomis). Išminkome tešlą. Ji turėtų kažkiek lipti prie rankų. Jei įbersite
per daug miltų - pyragėliai bus "mediniai". Paliekame tešlą šiltai,
kad pakiltų. Aš leidžiu tešlai pakilti 2 kartus. Vieną sykį, kai pakyla,
išminkau ir vėl palieku, kol pakils.
Kol tešla kyla, gaminame
įdarą:
Svogūnus nulupam,
supjaustom kubeliais ir pakepinam aliejuje, kol šiek tiek pakeis spalvą. Tuomet
įdedam faršą ir pakepinam maišydami su svogūnais. Jei naudosite pievagrybius,
tuomet juos supjaustome griežinėliais ir dedam į faršo-svogūnų masę, kai ji bus
beveik iškepusi. Jei naudojate kitokius grybus - patariu juos iš anksto apvirti
apie 30min. ir tuomet dėti į keptuvę anksčiau negu faršą. Įdaras turi būti
pilnai iškepęs. Jei jums gavosi per sausas įdaras - įpilkite šiek tiek vandens
ir išmaišykite. Be abejo, dedame druską bei pipirus ar kitokius prieskonius
pagal Jūsų skonį. Įdarą atvėsiname iki kambario temperatūros.
Pagaliau pakilo mūsų
tešla ir atvėso įdaras, galim lipdyti pyragėlius. Kaip lipdyti - čia jau
kiekvienos šeimininkės pasirinkimas bei pamėgta technika. Galite padaryti ir
pyragą, bus greičiau ir paprasčiau. Mano šeima mėgsta mažus pyragėlius.
P.S. Įdaras gali būti
skirtingas. Gali būti tik su faršu arba ryžiai+grybai, arba kopūstai
(troškinti)+kiaušiniai, arba marmeladas, uogienė, varškė... Žodžiu, kaip kam
patinka.
Šį kartą, mano, vieni
pyragėliai su mėsa ir grybais, kiti su kopūstais ir kiaušiniais.
Skanaus.
Mama Julija
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą