- 1 kg burokėlių,
- cukinija (vidutinio dydžio),
- svogūnas,
- česnako skiltelė,
- 2 pipiro žirneliai,
- lauro lapas,
- acto (maždaug trečdalis stiklinės),
- 4-5 šaukštai cukraus,
- 1 didelis šaukštas druskos.
Burokėlius
išvirti ir nulupti. Sutarkuoti. Cukiniją nulupti, išimti/išmesti sėklas ir taip pat
sutarkuoti.
Svogūną
ir česnaką smulkiai supjaustyti.
Dėti
viską į puodą, užpilti pusantros stiklinės vandens ir troškinti 15-20 minučių.
Jei paragavus atrodo per rūgštu - įberti dar truputį cukraus, ar atvirkščiai -
truputį acto.
Baigus
troškinti sudedam į švarius stiklainius ir užsukam dangteliais.
Tinka
ne tik kaip garnyras, bet taip pat sriubom, šaltibarščių gamybai.
Zita
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą