2013 m. spalio 9 d., trečiadienis

Marinuoti burokėliai su cukinija


  • 1 kg burokėlių,
  • cukinija (vidutinio dydžio),
  • svogūnas,
  • česnako skiltelė,
  • 2 pipiro žirneliai,
  • lauro lapas,
  • acto (maždaug trečdalis stiklinės),
  • 4-5 šaukštai cukraus,
  • 1 didelis šaukštas druskos.

Burokėlius išvirti ir nulupti. Sutarkuoti. Cukiniją nulupti, išimti/išmesti sėklas ir taip pat sutarkuoti.

Svogūną ir česnaką smulkiai supjaustyti.

Dėti viską į puodą, užpilti pusantros stiklinės vandens ir troškinti 15-20 minučių. Jei paragavus atrodo per rūgštu - įberti dar truputį cukraus, ar atvirkščiai - truputį acto.

Baigus troškinti sudedam į švarius stiklainius ir užsukam dangteliais.

Tinka ne tik kaip garnyras, bet taip pat sriubom, šaltibarščių gamybai.

Zita

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą