2013 m. rugpjūčio 27 d., antradienis

Raudonųjų serbentų pyragas su bezė kremu


Pyrago pagrindui reikės:
  • 250 g.sviesto,
  • 100 g. cukraus,
  • 3 kiaušinių tryniai,
  • vanilinio cukraus pakelis,
  • puse šaukštelio druskos,
  • 1 kiaušinis,
  • 250 g.miltų,
  • 2 a.š. kepimo miltelių.
  • Bezė kremui reikės:
  • 3 kiaušinių baltymų,
  • 150 g cukraus,
  • 3 stiklinės raudonų serbentų.


Iš pagrindui skirtų produktų užminkyti tešlą ir iškloti formos dugną. 


Kepti 200 C,  apie 20 min.
Baltymus plakti iki standžių putų po truputi pilant cukrų. Plakti kol masė tampa tiršto kremo konsistencijos, tuomet sudėti raudonuosius serbentus, išmaišyti ir sukrėsti ant pagrindo. Kepti orkaitėje apie 10 min. arba kol gražiai paruduos.
Pyragą reikia gerai atvėsinti ir tik tuomet išimti iš formos.
Labai skanus pyragas, tirpstantis burnoje, tik geriausia suvalgyti tą pačią diena nes pagrindas nuo uogų suminkštėja.


Skanaus!


Mama Jurgita

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą