Reikės:
- 3kg. pomidorų,
- 5 dideli svogūnai,
- 2 galvutės česnako,
- 5a.š. druskos,
- 1,5 stiklinės cukraus,
- 1 stiklinė acto,
- 2-3a.š krakmolo.
Viską galima malti, bet man skaniau kai smulkiai supjaustyta.
Pomidorus
užpilti verdančiu vandeniu ir palaikyti pora minučių, tuomet nulupus
odeles supjaustyti. Svogūnus ir česnakus taip pat susmulkinti. Sudėti į
puodą ir pusvalandį pavirti, tuomet sudėti prieskonius (išskyrus actą ir
krakmolą) ir dar pavirti pusvalandį. Baigiant virti, supilti actą ir
krakmolą ištirpintą nedideliame kiekyje vandens, po poros minučių baigti
virti ir supilstyti į paruoštus indelius.
Aš jį naudoju sriuboms, padažams, troškiniams gardinti, labai skanu ir prie mėsos patiekalų.
Skanaus!
Mama Jurgita
kiek gaunsi is tokio kiekio?
AtsakytiPanaikintiSveiki,
AtsakytiPanaikintinet negaliu pasakyti,visad verdu iš dvigubos ar trigubos porcijos,supilstau į skirtingas talpas ir niekad neskaičiavau :)