2013 m. rugpjūčio 21 d., trečiadienis

Naminis kečiupas


Reikės:
  • 3kg. pomidorų,
  • 5 dideli svogūnai,
  • 2 galvutės česnako,
  • 5a.š. druskos,
  • 1,5 stiklinės cukraus,
  • 1 stiklinė acto,
  • 2-3a.š krakmolo.

Viską galima malti, bet man skaniau kai smulkiai supjaustyta.
Pomidorus užpilti verdančiu vandeniu ir palaikyti pora minučių, tuomet nulupus odeles supjaustyti. Svogūnus ir česnakus taip pat susmulkinti. Sudėti į puodą ir pusvalandį pavirti, tuomet sudėti prieskonius (išskyrus actą ir krakmolą) ir dar pavirti pusvalandį. Baigiant virti, supilti actą ir krakmolą ištirpintą nedideliame kiekyje vandens, po poros minučių baigti virti ir supilstyti į paruoštus indelius.
Aš jį naudoju sriuboms, padažams, troškiniams gardinti, labai skanu ir prie mėsos patiekalų.
Skanaus!

Mama Jurgita

2 komentarai:

  1. Sveiki,
    net negaliu pasakyti,visad verdu iš dvigubos ar trigubos porcijos,supilstau į skirtingas talpas ir niekad neskaičiavau :)

    AtsakytiPanaikinti