trečdalis stiklinės aliejaus (arba tirpinto sviesto ar margarino).
Įdarą bandelėm pasirenkam pagal savo skonį.
Jei tai nedidelės bandelės kepame 230-260 l temp., jei gaminys didesnis - temperatūrą darome mažesnę.
Darant bandeles rankas ir stalą galima patepti aliejumi arba barstyti miltais, bet miltų turėti atskirai ne iš recepto normos.
Aš šįkart skubėjau, tad, kad būtų greičiau, dariau
vyniotinius. Gabalą tešlos iškočiojau, patepiau aliejum ir apibarsčiau
cukraus - cinamono mišiniu, susukau ir gerai užspaudžiau galus. Dėjau į
kepimo popierium išklotą skardą, viršų truputį įpjausčiau, kad kepant
šonas nepersprogtų ir patepus aliejum taip pat pabarsčiau cinamonu su
cukrumi.Palikau, kad iškiltų tada iškepiau 210 l temp. Palaukus kol pravės beliko supjaustyti ir ragauti.
Skanaus.
Mama Zita
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą