2013 m. rugpjūčio 24 d., šeštadienis

Citrininės bandelės



Tešlai:
  • 300 g miltų,
  • 130 g sviesto,
  • 10 g cukraus,
  • 15 g paprastų mielių,
  • 50 g pieno,
  • 120 g varškės.

Įdarui :
  • 100 g tiršto marmelado,
  • pusė citrinos,
  • pabarstymui-truputį cukraus pudros.



Mieles, cukrų sumaišom su pašildytu pienu. Sviestą išplakam, dedam varškę, sumaišom, supilam mielių mišinį ir vėl sumaišom. Pilam persijotus miltus ir suminkom tešlą, tešla gaunasi kietoka, bet iškilus bus minkšta ir plastiška citriną nuplikom verdančiu vandeniu, sumalam (kauliukus išmetam lauk) ir sumaišom su marmeladu, kai tešla iškyla - iškočiojam 3-4 mm storio, stačiakampio formos, kad būtų galima supjaustyti į 10 kvadratėlių ant kiekvieno dedame marmelado, perlenkiam, kad gautusi trikampio forma, užspaudžiam kraštelius dedam į kepimo popierium išklotą skardą, pakildinam truputį ir kepam 220-230 l temp kol gražiai paruduoja, iškepus leidžiam atvėsti ir apibarstom cukraus pudra.

Skanaus.

Mama Zita 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą