- 700 gr vištienos filė,
- 3 morkos,
- 1 svogūno galva,
- 1 paprika,
- 1 nedidelė cukinija,
- 3-4 skiltelės česnako,
- 1/4 puodelio sojos padažo,
- 1 a.š. ryžių acto,
- 1 nubrauktas šaukštas krakmolo,
- apie 1 stiklinė vandens,
- 2 a.š. medaus (blogiausiu atveju - cukraus),
- druska, pipirai
Vištienos filė supjaustome kąsnio gabaliukais ir apkepame aliejumi pagardinę druska ir pipirais. Sudedame šiaudeliais supjaustytą papriką ir kepame-troškiname (ant keptuvės uždedu dangtį), kol suminkštėja. Dedame smulkintą česnaką, pusžiedžiais pjaustytą svogūną. Keletą minučių patroškiname, gal kokias 2-3, ne daugiau. Sudedame šiaudeliais pjaustytas morkas - vėl 2-3 min. Ir galiausiai - keptuvėn patenka riekelėm pjaustytos cukinijos. Vėl dangtis ant keptuvės. Tuo tarpu per kokią minutę padarome padažą: į soją įmaišome actą, cukrų, krakmolą. Kai nebelieka krakmolo gumulėlių, pilame vandenį, išmaišome. Paskutinis etapas - padažą pilame keptuvėn, palaukiame, kol užvirs ir valgome. Kadangi skonis panašus į kinietiško maisto, puikiai garnyrui tinka ryžiai.
Beje, morkos ir cukinijos gaunasi traškios, tad jei kam netinka, galima tiesiog ilgiau patroškinti paskutiniame etape.
Mama Laima
Skanu labai , pastoviai taip gaminu, tik vištieną apvolioju krakmole su druska ir pipiriukais , ir pakepinu ant stiprios ugnies be dangčio 2-3 minutes , o tada viskas pagal recepta :) Skanuma!
AtsakytiPanaikintiNors neturėjau paprikų, bet ir be jų išėjo tikras skanumėlis! :) Puikus receptas
AtsakytiPanaikintiAtrodo skaniai - išbandysim!
AtsakytiPanaikinti