2013 m. liepos 30 d., antradienis

Vištiena kinietiškai



  • Vištienos petukų apie 600g,
  • Prieskonių vištienai( pagal skonį),
  • 2 šaukštai krakmolo,
  • 2 šaukštai kvietinių miltų,
  • 2 šaukštai medaus,
  • 2 šaukštai sojos padažo,
  • 3 šaukštai sezamo, 
  • 2 šaukštai citrinos sulčių,
  • Aliejus.


Vištieną ištrinam prieskoniais ir palaikome maždaug pusvalandį.


Į polietileninį maišelį dedame miltus bei krakmolą. Ten pat sudėjus vištieną, gerai papurtome, kad apsivoliotų.


Kepame gerai įkaitintame aliejuje (puode arba fritiūrinėje).
Geriausia dėti po vieną gabaliuką, kad nesiliestų ir nesuliptų.

Iškeptus vištienos gabaliukus dedame į lėkštę, išklotą virtuviniu rankšluosčiu, kad nuvarvėtų aliejus.


Į keptuvę pilame 2 šaukštus aliejaus ir pakepiname sezamus.

Tuomet pilame į keptuvę citrinos sultis, sojos padažą, dedame medų, gerai išmaišome ir, kai tik pradeda kristalizuotis, beriame į tą keptuvę su vištienos gabaliukus ir gerai apvoliojame.




Patiekiame  su  virtais ryžiais.
Skanaus. 

Mama Agnė

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą