- Vištienos petukų apie 600g,
- Prieskonių vištienai( pagal skonį),
- 2 šaukštai krakmolo,
- 2 šaukštai kvietinių miltų,
- 2 šaukštai medaus,
- 2 šaukštai sojos padažo,
- 3 šaukštai sezamo,
- 2 šaukštai citrinos sulčių,
- Aliejus.
Vištieną ištrinam prieskoniais ir palaikome maždaug pusvalandį.
Į
polietileninį maišelį dedame miltus bei krakmolą. Ten pat sudėjus vištieną, gerai
papurtome, kad apsivoliotų.
Kepame
gerai įkaitintame aliejuje (puode arba fritiūrinėje).
Geriausia
dėti po vieną gabaliuką, kad nesiliestų ir nesuliptų.
Iškeptus
vištienos gabaliukus dedame į lėkštę, išklotą virtuviniu rankšluosčiu, kad nuvarvėtų
aliejus.
Į keptuvę pilame
2 šaukštus aliejaus ir pakepiname sezamus.
Tuomet
pilame į keptuvę citrinos sultis, sojos padažą, dedame medų, gerai išmaišome ir, kai tik pradeda kristalizuotis, beriame į tą keptuvę su vištienos gabaliukus ir
gerai apvoliojame.
Patiekiame
su virtais ryžiais.
Skanaus.
Mama
Agnė
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą