2013 m. liepos 5 d., penktadienis

Tinginio balandėliai

Mano šeima labai mėgsta balandėlius, dėl laiko stokos dažniausiai darau šiuos "tinginio balandėlius". Verdu Zepter puode, kuo tai skiriasi nuo normalaus puodo tikriausiai visi jau žino ;) Viskas troškinasi savo sultyse ;)


Reikės:
  • Kopūsto (vidutinio dydžio), 
  • morkos, 
  • svogūno,
  • 4-5 bulvių (visos daržovės šviežios, bent jau tiek kiek įmanoma prekybcentryje :D ),
  • 0,5kg faršo,
  • prieskonių pagal skonį, 
  • 3-4 šaukštų vandens, 
  • grietinės. 

Svogūną supjaustyti smulkiai, morką sutarkuoti su burokine tarka. Keptuvėje pakepinti prieskoniais pagardintą faršą su svogūnais ir morkom, kepinti tol kol nesimatys raudonos mėsos vis pamaišant. Susmulkinti kopūstą, supjaustyti bulves. Ant Zepter'io dugno sudėti kepintą faršą, tada sudėti smulkintą kopūstą ir bulves, pabarstyti prieskoniais pagal skonį, įpilti 3-4 šaukštus vandens ir užkaisti.



Kai Zepter'io rodiklytė pakils iki žalios spalvos, labai smarkiai sumažinti ugnį, kad vos vos rusentų. Ir taip troškinti apie 20 min, tada įpilti pomidorų padažo ir  išjungti dujas - puodas dar pats virs apie 20 min ;), be reikalo neatidenginėkite dangčio ;) 
Gardiname su grietine, skanaus ;)
P.S. Šį kartą neturėjau pomidorų padažo :D

Mama Renata

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą