Mano šeima
labai mėgsta balandėlius, dėl laiko stokos dažniausiai darau šiuos
"tinginio balandėlius". Verdu Zepter puode, kuo tai skiriasi nuo
normalaus puodo tikriausiai visi jau žino ;) Viskas troškinasi savo sultyse ;)
Reikės:
- Kopūsto
(vidutinio dydžio),
- morkos,
- svogūno,
- 4-5
bulvių (visos daržovės šviežios, bent jau tiek kiek įmanoma prekybcentryje
:D ),
- 0,5kg
faršo,
- prieskonių
pagal skonį,
- 3-4
šaukštų vandens,
- grietinės.
Svogūną supjaustyti smulkiai, morką
sutarkuoti su burokine tarka. Keptuvėje pakepinti prieskoniais pagardintą faršą
su svogūnais ir morkom, kepinti tol kol nesimatys raudonos mėsos vis pamaišant.
Susmulkinti kopūstą, supjaustyti bulves. Ant Zepter'io dugno sudėti kepintą
faršą, tada sudėti smulkintą kopūstą ir bulves, pabarstyti prieskoniais pagal
skonį, įpilti 3-4 šaukštus vandens ir užkaisti.
Kai Zepter'io rodiklytė pakils iki žalios
spalvos, labai smarkiai sumažinti ugnį, kad vos vos rusentų. Ir taip troškinti
apie 20 min, tada įpilti pomidorų padažo ir išjungti dujas - puodas dar
pats virs apie 20 min ;), be reikalo neatidenginėkite dangčio ;)
Gardiname su grietine, skanaus ;)
P.S. Šį kartą neturėjau pomidorų padažo :D
Mama Renata
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą