Reikės:
- 4-5 šviežios kiaulienos dešrelės,
- 1 svogūno galva,
- 2 česnako skiltelės,
- 1 indelis baltų konservuotų pupelių,
- 2 morkos,
- apie 100 gr kuskuso,
- druskos, pipirų,
- kelių baziliko, mėtų lapelių,
- 1 a.š. vorčesterio padažo, sojų,
- šlakelis aliejaus.
Keptuvėje su šlakeliu aliejaus apkepti dešrelių faršo kukuliukus (iš dešrelių apvalkalo traukti mažus mėsos rutuliukus ir iš karto dėti įkaitinton keptuvėn). Kol mėsa kepa - pasiruošti kuskusą: tiesiog užplikyti verdančiu vandeniu (100 gr kuskuso - 1/2 stiklinės vandens) su šiek tiek druskos ir arbatiniu šaukšteliu aliejaus. Kai apkepa dešrelių faršas - dėti smulkiai supjaustytą svogūną, česnaką, pipirus. Svogūnams apminkštėjus - nusunktas pupeles ir šiaudeliais pjaustytas morkas.
Kai Jums jau tinkamas morkų minkštumas - dedame kuskusą, baziliką, mėtas, išmaišome ir be ugnies paliekame ant viryklės susimaišyti skoniams.
Mama Laima
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą