2013 m. balandžio 3 d., trečiadienis

Trapus obuolių pyragas



Tešla:
  • 340 g. miltų,
  • 160 g. sviesto arba margarino kepiniams,
  • 1 kiaušinis,
  • 100 g. cukraus,
  • 4 šaukštai šilto vandens,
  • vanilinio cukraus,
  • šaukštelis su kaupu kepimo miltelių.
  • Įdarui:
  • 0,5 kg. obuolių,
  • cinamono,
  • truputis cukraus.

Persijoti miltus ir sumaišyti su kepimo milteliais.
Sviestą plakti su cukrumi, vanilinu. Po to įmušti kiaušinį, plakant supilti vandenį. Pilti miltus ir atsargiai sumaišyti.Tešlos negalima daug minkyti, nes po to pyragas bus kietas. Tešlą padalyti į dvi dalis.Vieną iškočioti maždaug  0,5-1 centimetro storio, dėti į kepimo popieriumi išklotą skardą, su šakute subadyti. 10 min kepti 220 l temp., paskui ištraukti ir leisti pravėsti.
Nuluptus obuolius sutarkuoti arba smulkiai supjaustyti, berti cinamono, jei reikia cukraus, sumaišyti ir pilti ant apkepto papločio. Iškočioti antrą tešlos gabalą, dėti ant viršaus, paspausti kraštus, subadyti ir kepti 220 l temp. 20-25 min. Iškepus leisti atvėsti ir skanaus.

Mama Zita

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą