- 1 kiaušinio baltymas,
- 120 g. cukraus,
- 4 šaukštai vandens,
- pusė arbatinio šaukštelio citrinos rūgštelės.
Visus naudojamus įrankius ir indus gerai nušluostyti, kad būtų sausi ir be riebalų likučių, kitaip kremas nesigaus.
Iš anksto pasiruošti didesnį dubenį su šaltu vandeniu,į kurį įstatysime indą su plakamu kremu.
Cukrų pilti į nedidelį puodelį, užpilti vandeniu, dėti virti, pamaišyti, kol pradeda virti, ir daugiau maišyti negalima.
Cukrui pradėjus virti plakame baltymus, gerai išplaktas baltymas kažkiek primena varškę ir apvertus dubenį iš jo nekrenta.
Sirupas
išviręs, kai pasidaro daug mažų burbuliukų ir į jį pamerkus šakutę, ir į ją
papūtus, galima išpūsti burbulą.
Nukaičiame
sirupą ir iškart plona srovele pilame į plakamus baltymus, tada indą dedame į
kitą indą, su šaltu vandeniu, pilame rūgštelę ir plakame, kol atvėsta.
Kremą
galima dažyti, tik nereikia jo laikyti, o naudoti iškart.
Tiesa,
nenaudokite jo puošti gaminiams, į kurių kremų sudėtį įeina želatina, nes tada
nubėgs ir nesilaikys.
Mama
Zita
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą