2013 m. balandžio 13 d., šeštadienis

Tortas "Agniuta"




Biskvitas :
  • 3 kiaušiniai,
  • 300 g cukraus,
  • 210 g miltų,
  • 45 g kakavos,
  • 1,5 šaukštelio sodos,
  • 300 g grietinės.

Sodą užgesinti su trupučiu acto.
Persijoti miltus.
Sumaišyti grietinę su kakava.
Kepimo formos, maždaug 22 cm skersmens, dugną išklojam kepimo popieriumi.
Įjungiam orkaitę 180 l temp.
Kiaušinius išplakam su cukrumi, į juos supilame sodą, grietinę su kakava, sumaišom. Pilam miltus ir gerai išmaišome.
Tešlą pilame į formą ir kepame maždaug 50 min. ar 1 valandą. Ar iškepęs, tikrinam mediniu pagaliuku: nebesivelia, vadinasi, iškepė. Jei viršus per daug ruduoja-pridengiam kepimo popieriumi.
Ištraukus iš orkaitės paliekame formoje, kol pravėsta. Biskvitą galima išsikepti ir iš vakaro, tikrai nesusens.

Karameliniam kremui:
  • 220 g sviesto,
  • ketvirtadalis stiklinės stiprios, šiltos kavos (be tirščių),
  • indelis virto kondensuoto pieno (pvz.,"Rududu"),
  • sauja kepintų ir susmulkintų riešutų,
  • arba 150-200 g riešutų skonio šokoladinių ar griliažinių saldainių.

Sviestą gerai išplakti, po šaukštą įplakti kond. pieną, kavą. Jeigu kremas nenori susijungti-truputį pašildyti ir dar paplakti. Berti riešutus arba susmulkintus saldainius.

Grietinėlės kremui:
  • indelis plakamosios grietinėlės,
  • 1 pakelis grietinėlės standiklio,
  • 3 šaukštai juodųjų serbentų uogienės ar džemo(galima pakeisti kita mėgstama,rūgštesne uogiene),
  • 1 kupinas šaukštas cukraus pudros.

Cukraus pudrą sumaišyti su standiklio milteliais.
Šaltą grietinėlę truputį paplakti, supilti miltelius su pudra ir baigti plakti, kol pasidaro tiršta ir apvertus indą iš jo nebebėga. Dėti uogienę, atsargiai sumaišyti.

Sirupui:
  • pusę stiklinės vandens užvirinti su 3 šaukštais vandens. Galima įpilti kokio likerio.


Iš biskvito išpjauti 4 papločius, likusią "kepurėlę" galima panaudoti trupiniams, tereikia truputį pakepinti orkaitėje, leisti pravėsti ir sutrinti.
Kiekvieną paplotį uždėjus sulaistome sirupu, kur dėsis grietinėlės kremas-mažiau sirupo. 2 sluoksnius pertepame karameliniu kremu, 1 - grietinėlės. Paliekame keliom valandom šaldytuve, paskui papuošiame, kaip norisi. Tinka plakta grietinėlė, bezė ar tiesiog trupiniai (prieš tai aptepus sviestiniu kremu).




 Zita

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą