2013 m. kovo 19 d., antradienis
Trinta pievagrybių sriuba
300 g pievagrybių,
1 normalus svogūnas,
1 šaukštas pjaustytų petražolių,
1 šaukštas krapų,
4 šaukštai sviesto,
4 šaukštai miltų,
1 litras sultinio,
200 g grietinėlės (galima pilti dalį pieno),
maltų pipirų.
Petražolės, krapai gali būti šaldyti.
Išsiverdam sultinį.
Nuplaunam ir supjaustom pievagrybius, svogūną, juos kartu su petražolėm pakepinam svieste. Beriam miltus, dar truputį pakepinam ir viską supilam į karštą sultinį, dedam krapus, maltų pipirų, dar truputį paverdam. Su 'blenderiu' sutrinam. Supilam grietinėlę ir užvirinam. Tinka valgyti su balta duona.
Mama Zita
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą