Kotletams:
- 1 kg kalakutienos faršo
- 1 kiaušinis,
- 1 nedidelis svogūnas,
- 4 nekupini šaukštai krakmolo,
- 6 šaukštai grietinėlės,
- maltų pipirų,
- druskos.
Įdarui:
- su sviestu pakepintų morkų ir svogūnų,
- bulvių košės,
- fermentinio sūrio,
- trupučio majonezo.
Iš anksto išsiverdame
bulvių košę (kepsniukams ji gali būti ir šalta), jei turite, įberkite į ją
truputį smulkintų krapų.
Sutarkuojame morką,
pjaustome svogūną ir patroškiname svieste, pasūdome ir beriame truputį pipirų.
Pasiruošiame faršą,
padrėkinusios rankas vandeniu, darome nemažus plokščius kotletukus ir dedame į
kepimo popieriumi išklotą skardą. Kepame 190-200 C, 15-20 min.Tada
ištraukiame ir ant jų dedame morkų - svogūnų, ant viršaus bulvių košės,
užberiame tarkuoto sūrio, aptepame trupučiu majonezo ir baigiame kepti. Kam
patinka egzotika-galite į morkas su svogūnais įmaišyti pjaustytų džiovintų
slyvų.
Taip pat galite
pasidaryti padažą, pvz., su pievagrybiais.
Belieka papjaustyti
daržovių ar pasidaryti mėgiamų salotų ir skanaus.
Mama Zita
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą