2013 m. kovo 19 d., antradienis

Kotletukai - kepsniai

Kotletams:
  • 1 kg kalakutienos faršo
  • 1 kiaušinis,
  • 1 nedidelis svogūnas,
  • 4 nekupini šaukštai krakmolo,
  • 6 šaukštai grietinėlės,
  • maltų pipirų,
  • druskos.


Įdarui:
  • su sviestu pakepintų  morkų ir svogūnų,
  • bulvių košės,
  • fermentinio sūrio,
  • trupučio majonezo.


Iš anksto išsiverdame bulvių košę (kepsniukams ji gali būti ir šalta), jei turite, įberkite į ją truputį smulkintų krapų.
Sutarkuojame morką, pjaustome svogūną ir patroškiname svieste, pasūdome ir beriame truputį pipirų.
Pasiruošiame faršą, padrėkinusios rankas vandeniu, darome nemažus plokščius kotletukus ir dedame į kepimo popieriumi išklotą skardą. Kepame 190-200 C,  15-20 min.Tada ištraukiame ir ant jų dedame morkų - svogūnų, ant viršaus bulvių košės, užberiame tarkuoto sūrio, aptepame trupučiu majonezo ir baigiame kepti. Kam patinka egzotika-galite į morkas su svogūnais įmaišyti pjaustytų džiovintų slyvų.
Taip pat galite pasidaryti padažą, pvz., su pievagrybiais.

Belieka papjaustyti daržovių ar pasidaryti mėgiamų salotų ir skanaus.


Mama Zita

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą