Šis batonas mano šeimoje
nespėja atvėsti, likutis kito ryto retai kada sulaukia.
Reikės:
- 20 g. šviežių mielių,
- 260 ml. šilto pieno,
- 1 kiaušinio,
- 500 g. miltų,
- 1 arb. š. druskos,
- 1,5 valg. š. cukraus,
- 40 g. minkšto sviesto,
- geros saujos razinų (jas išmirkome).
Mieles ištriname su
cukrumi, kol cukrus beveik ištirpsta. Supilame atskirai išplaktą kiaušinį,
suberiame miltus. Aš asmeniškai druską sudedu į šiltą pieną, kad ištirptų, ir
supilu viską į masę, taip pat sudedame sviestą ir išmirkytas razinas. Viską
gerai išminkome, suformuojam norimos formos kepaliuką ir dedam ant skardos,
išklotos kepimo popieriumi. Leidžiam pakilti, jei patalpoje šilta, tai ji
pakils gana greitai, per 20-30 min., jei vėsiau, tai gali užtrukt, bet visa
masė turi padvigubėti. Beje, pati tešla truputį lips prie rankų, bet taip turi
būti, užtat iškepus bus labai purus ir minkštas batonas.
Kepti 25-35min 180
°C .
Mama Laura
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą