2013 m. kovo 15 d., penktadienis

Kepta vištiena

  • Vištienos (blauzdelės, sparneliai, ketvirčiai),
  • maltų juodųjų ir kvapniųjų pipirų,
  • druskos,
  • česnakų,
  • truputis kmynų,
  • majonezo.
Česnakus smulkiai supjaustyti, sumaišyti visus prieskonius (išskyrus majonezą) ir įtrinti vištieną, palikti marinuotis 3 - 4 valandom. Po to dėti truputį majonezo, sumaišyti ir dar palikti valandai. Kepti orkaitėje 200-220 temp. Kepimo trukmė priklauso nuo to, kokią vištienos dalį naudosite, sparneliai, aišku, iškepa žymiai greičiau nei ketvirčiai. Taip pat galima kepti ant žarijų.
Garnyrui tinka virtos, orkaitėje keptos bulvės ar ryžiai, įvairios daržovės. Kas mėgsta keptus obuolius - baigiant kepti vištienai įdėkite jų į skardą. Taip pat skanu valgyti ir šaltą, puikiai tinka kaip užkandis vakarėliui ar iškylai gamtoje. 
Skanaus.


 
Mama Zita

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą