Šis receptas puikiai tiks
visiems norintiems "pailsėti" nuo mėsiškų patiekalų.
Parduotuvės lentynoje
išsirinkite jums patinkančius dribsnius. Aišku, nesaldžius, ir pagaminę
laukite, ar šeima atspės iš kokios "mėsos" jie pagaminti.
- 300 g dribsnių (aš naudojau "Skanėjos" trijų grūdų)
- 1 kiaušinio
- 1 nedidelio svogūno
- 1 česnako skiltelės
- druskos,maltų pipirų
- aliejaus kepimui
Dribsnius užpilti
verdančiu vandeniu, kad gerai apsemtų. Kai jau bus išbrinkę ir atvėsę, ranka
juos "patraiškyti".
Dėti smulkiai supjaustytą
svogūną ir česnaką, įmušti kiaušinį, berti druską ir pipirus, sumaišyti.
Tešlą su šaukštu dėti į
keptuvę ir kepti, kol abi pusės gražiai paruduoja.
Galima valgyti vienus su
daržovių salotom, jei norit stipriau - dar išsivirkit bulvių.
Taip pat labai tinka
baltas padažas.
Ištirpinkit sviestą, jame
pakaitinkite truputį miltų ir praskieskite pienu iki norimo tirštumo.
Paskaninkite druska ir pipirais.
Pabandykite ir, manau,
sutiksite su manimi, kad tai nebrangus ir skanus patiekalas.
Mama Zita
Aš tokius pat darau,tik su grikiais arba ryžiais,labai skanu.Vaikai mėgsta,o ir vyras nepeikia.Ačiū už receptą!
AtsakytiPanaikintiAčiū Jums
AtsakytiPanaikinti