2013 m. vasario 20 d., trečiadienis

Bandelės


Savaitgalio rytą namiškius galime pažadinti šviežių bandelių kvapu.
Išeiga 12 bandelių arba 2 prancūziški batonai.

  • 42 g mielių (pas mane tokia pakuotė 500 g miltų ),
  • 1 valg. šaukštas cukraus,
  • 1/4 l vandens,
  • 500g kvietinių miltų (galbūt sveikesnis variantas 300 g kvietinių miltų ir 200 g kvietinių rupaus malimo miltų),
  • 1 arbt. šaukštelis druskos,
  • 4 valg. šaukstai aliejaus.



Dubenyje ištriname mieles su cukrumi, kol jos visiškai ištirps.

Į atskirą dubenį supilame išsijotus miltus, aliejų, vandenį, ištirpusias mieles ir truputį pasūdome. Pradedame atsargiai maišyti. Aš naudojau elektrinį maišytuvą, tai palengva padidinam greitį, maišom tol, kol tešla nelimpa prie dubens sienelių.


Perminkom rakom. Tešla turi būti švelni. Suformuojam į rutuliuką ir uždengiam dubenį. Leidžiam pakilt apie 2 val. arba dedame nakčiai į šaldytuvą.

 

 Anksti ryte išimame iš šaldytuvo.


Ir formuojam mažas bandeles (arba du ilgus batonus). Formuojame tikrai mažas,  nes pasidaro dvigubos.


Sudedame ant kepimo popieriaus ir 20 min. leidžiame pakilti.



Bandeles patepę aliejumi galime apibarstyti sezamo sėklomis, saulėgrąžomis, aguonomis, kmynais ar avižiniais dribsniais. Pakilusias bandeles pašauname į karštą orkaitę.

Kepti bandeles apie 10 minučių, batonus 20 minučių, 225°C orkaitėje.


Šį kartą kepiau sveikesnį variantą,  maišiau su rupiais miltais.

Kepant batonus galite įmaišyti krapų, maltų paprikų.


Mama Laura

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą