Pyragas be miltų ir be cukraus! Įdomu?! Man įdomu :D.
Bandau mažinti cukraus, saldžių bandelių ir t.t kiekį savo gyvenimėlyje, todėl tokie receptai labai traukia akį.
Reikėjo:
- 150g - viso grūdo avižinių dribsnių
- 1a/š - kepimo miltelių
- 3 - kiaušinių
- 50ml - kefyro
- 100g - varškės 9%
- 50g - medaus
- 0,5a/š - cinamono
- ~400g - obuolių (geriau saldūs).
Avižinius dribsnius susmulkinti smulkintuvu ar tai blenderiu. Į susmulkintus dribsnius įmaišyti kepimo miltelius.
Kitame inde kiaušinius, kefyrą, varškę, medų ir cinamoną suplakti mikseriu. Į plakinį suberti dribsnius ir mikseriu viską išplakti. Nuluptus, susmulkintus obuolius sudėti į masę ir gerai išmaišyti.
Silikoninę formą ištepti sviestu, sukrėsti tešlą ir kepti iki 180C įkaitintoje orkaitėje apie 35 min. Valgyti atvėsintą.
Skanaus!
Renata
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą