2023 m. gegužės 5 d., penktadienis

Pėsčiųjų žygis. Elektrėnų marių žiburiai (~18 km)

Dar vienas pavasarinis, saulėtas, bet truputį vėjuotas pėsčiųjų žygis pagal TrenkTuras programėlėje esantį maršrutą.  Šį kartą lekiam į Elektrėnus. Vaikystėje čia jau esu buvusi. Truputį ligoniukas buvau, tai teko pabūvoti sanatorijoje, jei ne klystu, tai  Abromiškių reabilitacijos ligoninėje. Pro čia veda ir šis maršrutas. Sanatorijos namelius lyg ir pamenu per miglą, bet kad jie prie pat Elektrėnų marių atminty neišliko. 

Šis maršrutas paprastutis, lengvutis. Labai daug gražios pakrantės turi Elektrėnai, palei kurią ir veda pradžia maršruto. Vasarą manau čia būna daug žmonių... Pradžioj maršruto akį patraukė toks gan įdomus tiltas - pantoninė prieplauka. Taip pat užsukome žvilgterti į nebeveikiantį atrakcionų parką. Ne kažkas jau ten iš jo likę, teritorija aptverta. Bet aplink esantis parkelis labai gražiai sutvarkytas. 

Antroji dalis maršruto vedė per Geibonių sodus bei gražiais, jaukiais miško keliukais. Matomai anksčiau miško keliukai buvo populiaresni,  nes yra likę kažkadaisę buvusių suoliukų  bei sportui skirto inventoriaus likučiai. 

Toliau praėjome pro atnaujintą Abromiškių dvarą (dabar taip pat kažkie darbai ten vyksta), svirną, įspūdingo dydžio modernią Švč. Mergelės Marijos Kankinių Karalienės bažnyčią.












Neprailgo tie 18 km! ;) 

Renata

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą