Gal iš pirmo žvilgsnio ir atrodo, kad laukia sudėtingas darbas, bet po antro žvilgsnio tampa aišku - dėl skanaus rezultato verta pasistengti :)
Reikės:
- 1 kg vištų kepenėlių (sverti nevirtas),
- 0,5 kg šoninės (nerūkytos),
- 3 svogūnų,
- 1 vidutinės morkos,
- 1 česnako galvutės,
- 2 kiaušinių,
- druskos,
- maltų juodųjų ir kvapiųjų pipirų,
- trupučio aliejaus.
Kepenėles ir šoninę atskirai išvirti.
Morką, svogūnus, česnakus susmulkinti ir pakepinti keptuvėje.
Pravėsusias kepenėles, šoninę sumalti mėsmale. Permalti ir daržovių mišinį.
Berti druskos, pipirų pagal savo skonį.
Kiaušinius dubenėlyje paplakti šakute ir supylus ant kepenėlių išmaišyti.
Indą, kuriame kepsite, iškloti kepimo popierium ir sukrėsti gautą masę, išlyginti.
Kepti 180° temperatūroje ~ 40 min.
Pravėsusį paštetą, su visa forma, įdėti į šaldytuvą bent porai valandų. Tada geriau pjaustosi.
Sekantį kartą kepdama truputį pridengsiu ir viršų kepimo popierium.
Jei mėgstate, tai masę dar galima pagardinti smulkintom džiovintom slyvom ar spanguolėm.
Skanaus.
Zita
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą