Skanus, gaivus, saldus, vasariškas tortas.
Man visai patiko, tad dalinuosi receptuku.
Tešlai reikėjo:
- 3 vnt. kiaušinių,
- 75 gr. cukraus,
- 50 gr. miltų,
- 30 gr. sviesto,
- 25 gr. krakmolo.
Kremui reikėjo:
- 700 gr. braškių,
- 500 gr. varškės (pagal tikrajį receptą kreminės),
- 200 gr. grietinėlės (35% riebumo),
- 150 gr. cukraus,
- 100 mililitrų pieno,
- 30 gr. želatinos,
- 1 a.š. vanilinio cukraus
Baltymus atskyriau nuo trynių. Trynius išplakiau su cukrumi iki baltumo. Sudėjau miltus, krakmolą, supyliau ištirpintą ir pravėsintą sviestą. Viską gerai išmaišiau. Baltymus gerai išplakiau iki pasidarė visiškai standūs ir tada juos atsargiai įmaišiau į tešlą.
Tešlą supyliau į silikoninę kepimo formą ir kepiau iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėjea pie 20 minučių (iki kol gražiai pagelto ir įkišus medinį pagaliuką jį ištraukiau sausą, neapsivėlusį tešla).
Toliau imamės kremo. Kremui želatiną užpyliau pienu ir palikau išbrinkti apie 20 minučių. Išbrinkusią želatiną ištirpinau virš garų vonelės (tik neužvirinkit!) ir palikau atvėsti.
Varškę lengvai paplakiau mikseriu, kad suminkštėtų. Plakdama pamažu, plona srovele supyliau pravėsusią želatiną. Grietinėlę išplakiau su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki purumo. Atsargiai įmaišiau į varškę. Ant pravėsusio torto pagrindo supyliau trečdalį varškės kremo, statmenai išdėliojau pusę (per pusę perpjautų) braškių. Tada supyliau likusį kremą ir papuošiau likusiomis braškėmis.
Tortą palaikiau apie 4 valandas šaldytuve, kad sustingtų. Geriau laikyti šaldytuve iki ryto ;)
Skanaus!
Renata
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą