2022 m. birželio 12 d., sekmadienis

Stančikų tiltai bei apžvalgos bokštas. Lenkija

Dar viena, ypatingo grožio, Lenkijos lankytina vieta, tai Stančikų tiltai. Tai du išardyto geležinkelio tiltai. Jie pastatyti Romintos girios pakraštyje, per Blindės upelį tiesiant geležinkelio linijos Rytų Prūsijoje atkarpą Geldapė-Žydkiemis. Šiaurinis tiltas pastatytas 1912–1914 m., darbai nutrūko prasidėjus Pirmajam pasauliniam karui. Pietinis tiltas pastatytas 1923–1924 m. Abu tiltai penkių arkų, abiejų ilgis 180 m, aukštis 31,5 m. Tai aukščiausi tiltai Lenkijoje. Pastatyti pagal Senovės Romos akveduko prie Pont du Gard pavyzdį. Tiltus projektavo vokiečių inžinieriai, manoma, kad jie pastatyti betoną klojant be armatūros. Bėgiai buvo pakloti tik ant šiauriniojo tilto, nes 1927 m. baigta tiesti geležinkelio linija buvo vienbėgė, antrasis vaidino tik strateginį ir propagandinį vaidmenį. 1945 m. geležinkelio linija, kurioje yra šie tiltai, buvo išardyta. (Vikipedija)

Pakeliui yra nesenai įrengtas Stančikų apžvalgos bokštas. Tiek pats bokštas, tiek nuo jo atsiveriantys vaizdai labai gražūs. Matosi ir Stančikų tiltai. 





Foto autorius: Kelionių šypsena :)










Foto autorius: Kelionių šypsena :)



Foto autorius: Kelionių šypsena :)


Kelionė į Augustavo žygį išpildyta su kaupu. Visų pirma didelis ačiū Violetai, kuri mane pakvietė į šią kelionę. Antroje vietoje didelį ačiū sakau Adui, ačiū už kantrybę ir praleistą laiką kartu! Taip pat noriu padėkoti vairuotojui, bendrakeleiviui Robertui už kantrybę, organizuotumą,  saugų vairavimą, nuolatinę šypseną ir paslaugumą. Su jumis keliauti vienas malonumas! Didžiausios rekomendacijos! Plačiau apie keliones su Robertu rasite paspaudę nuorodą -> Kelionių šypsena :) Vežu, Važiuojam, Keliaujam KARTU ;). Na ir žinoma ačiū bendrakeleiviams už gerą nuotaiką.. Atrastus naujus kelio ženklus ir pamoką, kad ne visus šliužus reik paspirti koja... :D 


Renata

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą