Receptas iš žurnaliuko "Darbštuolė". Šios bandelės buvo įvardintos, kaip sausainiai.. Na, bet man čia labiau panašu į bandeles, tai aš ir vadinsiu bandelėmis. Skonio pavadinimas manau nekeičia. Bandelės viršus trapus, traškus... Vidus minkštutėlis.. :) Man patiko.
Reikėjo:
- 250 g. pusriebės varškės (trintos, be gumuliukų),
- 200 g. miltų,
- 1 kiaušinio,
- 60 ml. aliejaus,
- 1 kietos (vidutinio dydžio) kriaušės,
- 120 g. cukraus,
- 1 a.š. vanilinio cukraus,
- 1 a.š. (kupino) kepimo miltelių,
- 1 a.š. malto cinamono
- žiupsnelis druskos.
Cinamoną sumaišyti su 50 g. cukraus.
Kriaušę supjaustyti mažais kubeliais.
Varškę sumaišyti su druska, kiaušiniu, 70 g. cukraus, vaniliniu cukrumi. Įpilti aliejų, išmaišyti. Tada įsijoti miltus su kepimo milteliais (aš miltus sumaišau su kepimo milteliais ir tada įsijoju). Minkykite tešlą. Baiginėjant minkyt įmaišykit/įminkykit kriaušės gabaliukus. Turi gautis minkšta, nelipni tešla.
Gautą gabalą padalinkite per puse. Abi dalis iškočiokite į ritinius. Juos supjaustykite į 8 gabaliukus. Gaunasi viso 16 bandelių.
Apvoliokite juos cinamono su cukrumi mišinyje, dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
Kepkite iki 180 C temp. įkaitintoje orkaitėje, kol gražiai parus. Apie 20 min.
Atvėsinkite ir skanaus!
Renata
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą