2022 m. balandžio 29 d., penktadienis

Rytas Šalna. Kelionių razinos

Patinka keliauti, patinka ir keliautojų pasakojimai, tad dar viena kelionių knyga mano rankose. Kelionėse pamatome ne tik gražius vaizdus, atsiduriame įvairiose situacijose, bet sutinkame ir įvairius žmones. Ypatingai, jei keliaujame su grupe žmonių. Visi esam skirtingi, visi savaip įdomūs. Visų požiūriai, norai skirtingi. Tad, gerų "razinų" galime pateikti visi keliaujantys :D. Labai smagiai ir puikiai savo kelionių "razinas" pateikė Rytas Šalna. Trumpai, aiškiai, įdomiai aprašytos įvairios kelionių situacijos, nesusipratimai ir pan.

 



Kadangi teko ir pačiai keliauti su kelionių agentūra, tad kai kurie papasakoti įvykiai kėlė šypseną, nes visko įdomaus yra nutikę ir mano kelionių metu. 

Šios knygos dėka supratau kodėl, kai kurie gidai pasirodo lyg pasimetę savo vedamose ekskursijose... ;) 

Šios knygos dėka gavau patvirtinimą, kad visose kelionėse būtinai būna bent vienas ypatingas keleivis, kuris gali sukelti erzelį ar juoką :D. 

Šios knygos dėka pasitvirtino, kad pusryčių ir kambarių paieškų, apsistojant viešbutyje,  ypatumai visose kelionėse vienodi...

Na ir nuramino tai, kad nėra padėties be išeities... ;)

Ačiū tiems, kurie rekomendavo man šią knygą. Labai patiko. 




Apie knygą:

Plečiantis kelionių geografijai, klajojant po margąjį pasaulį, šokinėjant iš vieno žemyno į kitą, teko patirti labai daug įvairių situacijų: nuo linksmų iki netikėtų, nuo pribloškiančių iki pamokančių. Vienų priežastimi būdavo pakeleiviai, kitų – pats autorius ir jo patirtis ar, atvirkščiai, jos nebuvimas, dar kitų – gamtos stichijos, kultūriniai skirtumai ar tiesiog atsitiktinumai.

Autorius – geografas, keliautojas Rytas Šalna, jau daugiau kaip dvidešimt penkis metus dirbantis gidu visuose žemynuose, išskyrus Antarktidą, į šią knygą sudėjo apie septyniasdešimt tokių kelionių istorijų, Jis šmaikščiai pasakoja ir daug asmeninių nuotykių, ir istorijų, nutikusių lydint keliaujančius žmones. Šis rinkinys yra autoriaus gyvenimo ir kelionių aukso fondas.

Skaitydami būtinai pasijuoksite iš autoriaus ir iš kuriozinių situacijų, o gal rasite ir naudingų patarimų, kurie praverstų keliaujant po pasaulį.

Rytas Šalna gimė 1967 m., studijavo Vilniuje geografiją, šio mokslo didaktiką Vokietijoje, dirbo mokytoju ir dėstytoju, yra parašęs per 50 geografijos ir istorijos vadovėlių, metodinės literatūros. Nuo 1995 m. kaip kelionių organizatoriaus „Grūda" gidas dirba įvairiuose pasaulio regionuose, darbo patirtis apima daugiau nei 50 valstybių, iš kurių Afrikos šalys, Australija ir Naujoji Zelandija yra pagrindinė specializacija. Turizmo tematika yra parašęs kelis šimtus straipsnių, išleidęs knygas „Geokubas", „Įdomybių geografija", „Kelionių razinos", „Peru spalvos", kaip keliautojas ir žurnalistas dalyvavęs daugybėje radijo, televizijos laidų ir reportažų.


Renata

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą