2022 m. balandžio 21 d., ketvirtadienis

Pyragas su varške ir braškėmis. Labai skanus!

Šiais laikais, vaisių skyriuje,  sezoniškumo prekių kaip ir nelikę. Nori braškių? Prašom, raudonuoja lentynose. Šį kartą pro jas nepraėjau ir aš, jau tokios didelės ir raudonos, kad net "pačios" į  pirkinių krepšį įkrito ;). Vis tik geru skoniu dar nepasižymi, tad visų neįveikėm. Ką daryti su likusiom? Žinoma į pyragą :D. 




Šio pyrago pagrindui/biskvitui reikėjo:

  • 2 stiklinių miltų,
  • 1 stiklinės cukraus,
  • 100 ml pieno,
  • 100 ml aliejaus,
  • 4 kiaušinių, 
  • 1 a.š kepimo miltelių.


Įdarui:

  • pakelio varškės (180 g), drąsiai galima dėti ir daugiau,
  • cukraus pudros pagal skonį (aš dar ir paprasto cukraus įmaišiau),
  • braškių. 


Biskvitas. Kiaušinius su cukrumi išplakiau iki putų. Supyliau aliejų, pieną ir dar paplakiau. Miltus sumaišiau su kepimo milteliais, įsijojau į plakinį ir viską gerai išmaišiau.  Tešlą supyliau į silikoninę kepimo formą. 

Įdarui sumaišiau varškę su šiek tiek cukraus pudros bei paprasto cukraus. Šia mase aptepiau tešlą. Ant viršaus susmaigsčiau braškes padalintas į keturias dalis. 

Kepiau iki 180  įkaitintoje orkaitėje apie 30 min. Kol krašteliai tapo rusvi. 


Atvėsinau ir Skanaus! Iš ties labai skanus. 






Renata

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą