Šiais laikais, vaisių skyriuje, sezoniškumo prekių kaip ir nelikę. Nori braškių? Prašom, raudonuoja lentynose. Šį kartą pro jas nepraėjau ir aš, jau tokios didelės ir raudonos, kad net "pačios" į pirkinių krepšį įkrito ;). Vis tik geru skoniu dar nepasižymi, tad visų neįveikėm. Ką daryti su likusiom? Žinoma į pyragą :D.
Šio pyrago pagrindui/biskvitui reikėjo:
- 2 stiklinių miltų,
- 1 stiklinės cukraus,
- 100 ml pieno,
- 100 ml aliejaus,
- 4 kiaušinių,
- 1 a.š kepimo miltelių.
Įdarui:
- pakelio varškės (180 g), drąsiai galima dėti ir daugiau,
- cukraus pudros pagal skonį (aš dar ir paprasto cukraus įmaišiau),
- braškių.
Biskvitas. Kiaušinius su cukrumi išplakiau iki putų. Supyliau aliejų, pieną ir dar paplakiau. Miltus sumaišiau su kepimo milteliais, įsijojau į plakinį ir viską gerai išmaišiau. Tešlą supyliau į silikoninę kepimo formą.
Įdarui sumaišiau varškę su šiek tiek cukraus pudros bei paprasto cukraus. Šia mase aptepiau tešlą. Ant viršaus susmaigsčiau braškes padalintas į keturias dalis.
Kepiau iki 180 įkaitintoje orkaitėje apie 30 min. Kol krašteliai tapo rusvi.
Atvėsinau ir Skanaus! Iš ties labai skanus.
Renata
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą