Greitai,
lengvai ir skaniai.
Taip
gražiai man atrodė šios bandelės internete, kad net pati užsimaniau išbandyti.
Gaminti
vienas malonumas, valgyti taip pat :D.
Tešlai
reikėjo:
- 250 gr. varškės,
- 3 v.š aliejaus,
- 70 g cukraus,
- 1 a.š kepimo miltelių,
- žiupsnelis druskos,
- 280 g miltų,
- 100 ml pieno
Idarui:
- 250 g varškės,
- 2 v.š cukraus,
- 2 v.š krakmolo.
Gainimas:
Išmaišiau varškę (paprastą pertriname per smulkų sietelį, kad neliktų gumuliukų), aliejų, pieną, cukrų, druską. Miltus persijojau su kepimo milteliais ir įmaišiau į tešlą.
Užminkiau tešlą - ji turi būti
ne kieta. Tešlos ilgai minkyti nereikia.
Įdarui
sumaišiau visus nurodytus produktus. Varškę pirkau be gumuliukų, tad papildomai trinti nereikėjo.
Užminkytą
tešlą iškočiojau į 0,5 cm storio lakštą, padalinau į 12 dalių (gavosi, kaip
gavosi, nesu kvadratinių lakštų kočiotoja :D). Tada šaukšteliu dėjau varškės įdarą
ir formavau bandeles - susukiau ritinėlį ir dėjau "siūle" į apačią
ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Truputį paspaudžiau bandeles ranka, kad
būtų plokštesnės, nes kepdamos pakils.
Kepame
orkaitėje, įkaitintoje iki 180ºC, apie 20-25 min. arba kol paruduos.
Valgyti atvėsintas. Skanaus
Renata
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą