2022 m. sausio 15 d., šeštadienis

Marius Abramavičius Neboisia. Azerbaidžanas: klajūno užrašai

 

Dar viena, mano perskaityta, keliautojo knyga. Baltai pavydžiu jam drąsos klajojant nežinomais keliais, tarp nepažįstamų žmonių, jų savaip įdomios kultūros... Puiki knyga, puikiai perteikti  įspūdžiai.




"Knygos autorius, nenuilstantis keliautojas ir menininkas, vis grįžta į keistai patrauklų, mums gana tolimą ir svetimą pasaulį, kuriame atsigauna jo akys ir kalnų bei pusdykumių pasiilgstanti širdis. Šį sykį jis klajoja po Azerbaidžaną, stebi jo gyventojus, jų buitį, švelniai ir geranoriškai atskleidžia jų rytietišką charakterį, tapo kalnų šalies peizažus.

Marius Abramavičius Neboisia – tai tas, kuris kuria nebijodamas, – kuria save ir savo gyvenimą, kuria keliaudamas po pasaulį, tapydamas, keldamas aitvarus ir didžiules vėliavas, kuria statydamas akmeninius bokštus, fotografuodamas ir filmuodamas. Dar kartais spėja užrašyti tekstus bei poeziją, kuri ateina ir atsiveria jam keliaujant po įvairiausias pasaulio šalis: Iraną ir Norvegiją, Graikiją ir Gruziją, Japoniją ir Suomiją, Švediją ir Italiją, Kubą ir Senegalą, Ukrainą ir Tibetą..." ->  Azerbaidžanas: klajūno užrašai




Renata

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą