2021 m. rugpjūčio 14 d., šeštadienis

Biskvitinis pyragas su slyvomis

 


Žurnaliukas „Ji“ mano mėgstamiausias. Bandžiau nebepirkti jo (norėjau aplamai atsisakyti pirkti, bet kokią spaudą), tačiau, į šį, ranka tiesiasi pati :D Tad ir šį kartą jis atsidūrė mano pirkinių krepšyje...

Receptų neblogų ten galima rasti beveik visada. Beje ir visa kita informacija jame visada aktuali būtent tam sezonui, tai savaitei ir pan.

Šį kartą receptuose akis užkliuvo už pyrago su slyvomis. Keptos slyvos? Chm... Bandom.

Reikėjo:

  • 0,5 kg šviežių slyvų,
  • 2 v.š. rudojo cukraus,
  • 150 g. kambario temperatūros sviesto,
  • 150 g. cukraus,
  • 300 g. miltų,
  • 4 kaišinių,
  • Žiupsnelio druskos,
  • Pakelio (mažiuko :D) vanilinio cukraus,
  • 1 v.š. kepimo miltelių.

 

Eiga:

Slyvas nuplauti, nusausinti, išimti kaulus ir pasmulkinti skiltelėmis.

Sviestą su cukrumi išsukt iki purumo.

Kiaušinius, atskirame inde, išplakti iki putų. Tada atsargiai įmaišyti į sviesto su cukrumi masę.

Toliau suberti vanilinį cukrų, druską ir gerai išmišyti.  Sekantis žingsnelis, maišant, suberti miltus sumaišytus su kepimo milteliais. Miltus berti persijotus. Ir viską gerai išmaišyti. Jei tešla gausis pernelyg tiršta, recepte pataria įpilti šiek tiek  grietinėlės arba pieno. Man neprireikė.

Tada, tešlą pilti į kepimo skardą (mano silikoninė, tad tepti nieko nereikia), tolygiai paskirstyti formoje. Slyvas išmaišytas su ruduoju cukrumi, gražiai sudėti ant tešlos viršaus. Kitą kartą dėčiau šiek tiek ir į tešlos vidų.

Kepti 180 C įkaitintoje orkaitėje, apie 40 -50 min.

Skanaus!



Man patiko, tikrai dar kepsiu...

 

Renata

 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą