Žurnaliukas
„Ji“ mano mėgstamiausias. Bandžiau nebepirkti jo (norėjau aplamai atsisakyti pirkti,
bet kokią spaudą), tačiau, į šį, ranka tiesiasi pati :D Tad ir šį kartą jis
atsidūrė mano pirkinių krepšyje...
Receptų
neblogų ten galima rasti beveik visada. Beje ir visa kita informacija jame visada
aktuali būtent tam sezonui, tai savaitei ir pan.
Šį
kartą receptuose akis užkliuvo už pyrago su slyvomis. Keptos slyvos? Chm...
Bandom.
Reikėjo:
- 0,5 kg šviežių slyvų,
- 2 v.š. rudojo cukraus,
- 150 g. kambario temperatūros sviesto,
- 150 g. cukraus,
- 300 g. miltų,
- 4 kaišinių,
- Žiupsnelio druskos,
- Pakelio (mažiuko :D) vanilinio cukraus,
- 1 v.š. kepimo miltelių.
Eiga:
Slyvas
nuplauti, nusausinti, išimti kaulus ir pasmulkinti skiltelėmis.
Sviestą
su cukrumi išsukt iki purumo.
Kiaušinius,
atskirame inde, išplakti iki putų. Tada atsargiai įmaišyti į sviesto su cukrumi
masę.
Toliau
suberti vanilinį cukrų, druską ir gerai išmišyti. Sekantis žingsnelis, maišant, suberti miltus
sumaišytus su kepimo milteliais. Miltus berti persijotus. Ir viską gerai išmaišyti.
Jei tešla gausis pernelyg tiršta, recepte pataria įpilti šiek tiek grietinėlės arba pieno. Man neprireikė.
Tada,
tešlą pilti į kepimo skardą (mano silikoninė, tad tepti nieko nereikia), tolygiai
paskirstyti formoje. Slyvas išmaišytas su ruduoju cukrumi, gražiai sudėti ant
tešlos viršaus. Kitą kartą dėčiau šiek tiek ir į tešlos vidų.
Kepti
180 C įkaitintoje orkaitėje, apie 40 -50 min.
Skanaus!
Man
patiko, tikrai dar kepsiu...
Renata
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą