Šis
apkepas skanus tiek šiltas su virtomis bulvėmis ar tai bulvių koše, tiek
šaltas, kaip užkandis.
Reikėjo:
- Malta kalakutiena – 1 kg.,
- Svogūnas – 1 vnt. (vidutinio dydžio),
- Česnakas – 1 skiltelė,
- Pomidoras – 1 vnt.,
- Kiaušinis – 1 vnt.,
- Malti džiūvėsėliai – 4 v.š.,
- Sviestas - 20 g.,
- Malti pipirai,
- Druska.
Svogūną bei česnaką susmulkinau ir pakepinau
svieste iki gelsvumo. Atvėsinau. Maltą mėsą išminkiau su kiaušiniu, džiūvėsėliais,
keptomis daržovėmis bei prieskoniais. Sudėjau į silikoninę kepimo formą,
apibėriau susmulkintais pomidorais ir kepiau iki 180 C įkaitintoje orkaitėje
apie 40-50 min.
Skanaus.
Receptas iš 2020m. sausio mėn. žurnaliuko "Darbštuolė".
Renata
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą