2021 m. birželio 5 d., šeštadienis

Maltos kalakutienos apkepas

Šis apkepas skanus tiek šiltas su virtomis bulvėmis ar tai bulvių koše, tiek šaltas, kaip užkandis. 


Reikėjo:

  • Malta kalakutiena – 1 kg.,
  • Svogūnas – 1 vnt. (vidutinio dydžio),
  • Česnakas – 1 skiltelė,
  • Pomidoras – 1 vnt.,
  • Kiaušinis – 1 vnt.,
  • Malti džiūvėsėliai  – 4 v.š.,
  • Sviestas - 20 g.,
  • Malti pipirai,
  • Druska.

Svogūną bei česnaką susmulkinau ir pakepinau svieste iki gelsvumo. Atvėsinau. Maltą mėsą išminkiau su kiaušiniu, džiūvėsėliais, keptomis daržovėmis bei prieskoniais. Sudėjau į silikoninę kepimo formą, apibėriau susmulkintais pomidorais ir kepiau iki 180 C įkaitintoje orkaitėje apie 40-50 min.

Skanaus.



Receptas iš 2020m. sausio mėn. žurnaliuko "Darbštuolė". 

Renata


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą