2021 m. gegužės 29 d., šeštadienis

Kaip susitvarkyti savo gyvenimą? Tryliktas ir paskutinis žingsnis - gyventi!

 

Ar atkreipei kada dėmesį kaip greitai bėga laikas? Kai vos spėji apsisukti, o jau praėjo savaitė, dvi ar net keli mėnesiai? Ar atkreipei dėmesį, kad, kai kažkas paklausia tavęs, kas naujo, tu nežinai ką pasakyti? Kai pagalvojus apie praeitą savaitę, niekaip negali atsiminti ką tokio nuveikei? Ir taip jau metų metai... 

Gerai vaikams! Jiems laikas juda lėčiau, jiems viskas nauja... Kada tai baigiasi? Man tikriausiai ties šeimos pagausėjimu. Pirmi motinystės metai buvo kažkas itin naujo ir jaudinančio, bet po to... Tas pats per tą patį be jokių norų ir gyvenimo tikslų. Šiais metais nusprendžiau tai pakeisti. Juk geriau apgalvotas gyvenimas nei betikslis egzistavimas.




Jei neaišku nuo ko pradėti, tai verta, pradžioje, gyventi taip, kaip tau atrodo, kad turėtum gyventi. Bent jau aš pradėjau būtent nuo to. Susikūrus tobulą dienotvarkę, optimalias ryto ir vakaro rutinas, likusį laiką ramia sąžine galima leisti eksperimentavimui, ką tau reiškia iš tiesų gyventi. Visiems skirtingai.

Svarbiausia, eiti miegoti be jokių apgailestavimų, su mintimi, kad iki šios akimirkos viskas padaryta teisingai. Kad skyrei pakankamai laiko sau ir savo poreikiams. Atlikai visas savo atsakomybes. Kad visi pokalbiai baigti pozityvia nata. Kad namuose tvarka, visi dokumentai sugrupuoti, pasirašyti ir prieinami, skolos padengtos (bent jau gyvybės draudimu). Svarbiausia, užtikrinti, kad nuo tavęs priklausantys žmonės, tau pasitraukus iš jų gyvenimo, neprapultų.


Aistė

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą